Σάββατο 22 Απριλίου 2017

"Pretty Woman": Το ξεκίνησαν για δράμα αλλά το κατέληξαν σε... "Σταχτοπούτα"

Η σούπερ κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του '90, "Pretty Woman" αν και ήταν μία ρομαντική κωμωδία που άφησε εποχή και έκανε γνωστή την Julia Roberts, στην πραγματικότητα στην αρχική της έκδοση είχε γραφτεί ως δράμα.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου, έκλεισαν 25 χρόνια από την κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας με τους πρωταγωνιστές της εκπομπής να παραχωρούν συνέντευξη, δίνοντας πληροφορίες για άγνωστες πτυχές της επιτυχίας.

Η Julia Roberts (Vivian), ο Richard Gere (Edward), ο σκηνοθέτης Garry Marshall αλλά και οι Laura San Giacomo (Kit) και Hector Elizondo (Barney) εμφανίστηκαν στο "The Today Show", με τον Matt Lauer να τους ρωτά για τις αναμνήσεις τους σχετικά με την ταινία.

Όπως είπαν, στην πρώτη της έκδοση η ταινία είχε έναν αρκετά πιο δραματικό τόνο, με την Vivian (Julia Roberts) να είναι εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα ο Edward (Richard Gere) στο αρχικό τέλος της ταινίας την εγκαταλείπει αφού πρώτα την βγάζει από το αυτοκίνητο και της πετά στο πρόσωπο ένα χρηματικό ποσό.
Όταν επέλεξε το film η Disney, αποφάσισε να αλλάξει το σενάριο, προσαρμόζοντάς το στην ιστορία της Σταχτοπούτας.


Ενώ η Julia Roberts είχε επιλεγεί ήδη στο cast των ηθοποιών της ταινίας, ο Richard Gere αρχικά δεν ήθελε να πάρει τον ρόλο, τον οποίο θεωρούσε ρηχό.
"Αυτό δεν είναι ρόλος, είναι ένα τίποτα", ήταν η πρώτη αντίδραση του Richard Gere μόλις διάβασε το σενάριο. "Θα μπορούσατε να ντύσετε μία κατσίκα με ένα κοστούμι και να παίξει τον ρόλο" είχε πει χαρακτηριστικά.
Ο Gere άλλαξε γνώμη μόλις συνάντησε την Roberts, αφού, όπως σημειώνει ο Business Insider ήταν πανθομολογούμενο πως μεταξύ τους υπήρξε "χημεία" από την πρώτη στιγμή.

Η Roberts έπεισε τον Gere γράφοντας του σε ένα post-it "Σε παρακαλώ κάνε το", αποκάλυψε ο ηθοποιός.
Η Julia Roberts ήταν τότε 21 ετών και η ταινία την έκανε σταρ σε μία βραδιά.
Οι δυο τους συνεργάστηκαν 10 χρόνια μετά στο "Runaway Bride", ενώ ο Richard Gere παραδέχτηκε πως η ταινία έκανε και αυτόν γνωστό σε όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου