Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«Πού ‘σαι ρε Γιώργο να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά». Μια «κραυγή» για τη «Βασίλισσα» και μια ανάλυση της πραγματικότητας

Η ομάδα της Βέροιας, κέρδισε χθες τα Γιάννενα (3-0) και παρά το ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέσης της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία την υπόθεση της παραμονής, στη Σούπερ Λιγκ, από την οποία θα υποβιβαστούν στη Β΄ Εθνική, δύο ομάδες.
Υποψήφιες για υποβιβασμό είναι 3-4 ομάδες. Η Βέροια (με 19 βαθμούς), ο Ηρακλής με 19 β. επίσης, που μάλλον θα γίνουν 21 καθώς αναμένεται να δικαιωθεί στην ένταση για αφαίρεση 3 βαθμών και να τους πάρει πίσω (τακτοποίησε οικονομικά ποδοσφαιριστές που έκαναν προσφυγή), ο Λεβαδειακός με 22 β και κατά τα φαινόμενα και η Λάρισα, που έχει 24 β.
Ο Αστέρας Τρίπολης μάλλον τη γλύτωσε για φέτος, καθώς νικώντας χθες μέσα στη
Λάρισα, έπιασε τους 26 β. και δείχνει να σώζεται. Έχει ακόμη να αγωνιστεί, με την Ξάνθη (εντός) που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται βαθμολογικά για να μπει στα πλέι οφ, με τη Βέροια (εκτός) και με τον Ηρακλή (εντός) και τους δύο να καίγονται για τη σωτηρία. Με μια νίκη στα τρία, πάει στους 29 β. και μας κουνάει μαντήλι. Σε κάθε περίπτωση, με δύο εντός έδρας, μάλλον κρατάει την τύχη της σωτηρίας στα χέρια του, κι έχει τον πρώτο λόγο.

Η Λάρισα με 24 β. έχει, τον αδιάφορο Ατρόμητο (εκτός), την Ξάνθη εντός (που μέχρι τότε θα εξαρτηθούν πολλά, για το εάν ενδιαφέρεται ακόμη βαθμολογικά) και με τον Παναθηναϊκό εκτός, που καίγεται για το πλασάρισμα στα πλέι οφ. Εάν με τον Ατρόμητο το πάει στους 25 β. ή στους 27 β., θα δείξει και για την μετέπειτα πορεία της. Αλλιώς, σφίγγει. Όσο για την παρουσία του Αλέξη Κούγια στην ομάδα, το λες και καλό, μπορεί όμως να αποδειχθεί και.. «αλλιώτικο». Το ότι έχασε χθες εντός, από τον Αστέρα, ας μη μας ξεγελάει…


Ο Λεβαδειακός με 22 β. έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους. Παίζει με Ολυμπιακό (εντός), με ΑΕΚ (εντός) και με Πανιώνιο εκτός. Με άλλα λόγια μπορεί να μείνει όπως είναι, «όρθιος», και να ανοίξει πρώτος την πόρτα της εξόδου. Μπορεί βέβαια να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος ενδιαφέρονται για πλασάρισμα στα πλέι οφ. Αν χάσουν βαθμούς, ας… πρόσεχαν. Έχει και Κομπότη ο Λεβαδειακός, για όσους ξέρουν από μπάλα (και όχι απαραίτητα από καλό… ούζο).


Η ΑΕ Ποντίων Ηρακλής, έχει Γιάννενα εκτός. Όσοι τα είδατε χθες με τη Βέροια, βγάλατε συμπεράσματα και δεν ξέρουμε εάν θα αντέξει κι άλλη «ξεφτίλα» ο Πετράκης (που χθες μετά το τέλος «γκάζωσε» τους παίκτες του, στα αποδυτήρια και έδειξε να του έκατσε βαρύ το τελικό αποτέλεσμα). Μετά έχει τον αδιάφορο Παναιτωλικό εντός (που εάν έχει χάσει πιο πριν από τη Βέροια και ξανά χάσει στο Καυταντζόγλειο, θα ακουστούν πολλά…) και κλείνει με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός. Ξεκινά από ότι φαίνεται από τους 21 β. (όπως γράψαμε παραπάνω) και οριακά μπορεί να ξεπεράσει τον Λεβαδειακό, σε σύγκριση με το βαθμό δυσκολίας των αγώνων που θα δώσουν, αντίστοιχα. Το ίδιο, αλλά με λιγότερες πιθανότητες, ισχύει και σε σύγκρισή του, με τη Λάρισα.


Και τελευταία είναι η «Βασίλισσα». Που πάει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον αδιάφορο Παναιτωλικό (γράψαμε κάτι παραπάνω), μετά έρχεται εντός, ο απρόβλεπτος Αστέρας Τρίπολης (τα είπαμε πιο πάνω) και κλείνει με Ξάνθη εκτός, που ενδέχεται να είναι αδιάφορη, ενδέχεται όμως να θέλει να διεκδικήσει πλέι οφ. Που αν διεκδικεί ακόμη πλέι οφ, θα σημαίνει ότι θα έχει «καθαρίσει» τον Αστέρα ή τη Λάρισα ή και τους δύο. Που κι αυτό «αγγίζει τη Βέροια. Μα πιο πολύ, αυτό που «αγγίζει» τη Βέροια, είναι η αδειοδότηση.


Με άλλα λόγια, η ΠΑΕ Βέροια έχει μπροστά της ένα… βουνό και δεν ξέρουμε, όχι μόνο εάν μπορεί να το ανέβει, αλλά κυρίως δεν ξέρουμε, με ποιόν μπορεί ναν το ανέβει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είναι «άγνωστος» στο γήπεδο, τον ξέρουμε σχεδόν μόνο από τα… χαρτιά (δημοσιεύσεις) και δεν ξέρουμε κατά πόσο
«μπορεί». Οι απλήρωτοι παίκτες, δεν ξέρουμε εάν επαρκούν. Ο προπονητής μάλλον ήλθε αργά. Βουνό όλα αυτά.

Που σε άλλες εποχές, κάτι τέτοια «βουνά», τα είχε για πασατέμπο ο Αρβανιτίδης. Ο πρόεδρος ηγέτης, ο πρόεδρος φίλαθλος, ο πρόεδρος οπαδός της ομάδας, που πραγματικά μπορούσε να μετατρέψει τη
«Βασίλισσα», σε … Μπαρτσελόνα. Δεν το λέμε στην πλάκα, Κάθε άλλο. Ο κόσμος της Βέροιας καταλαβαίνει. Γι αυτό, γράφοντας όλα αυτά, από την αρχή (με το «η ομάδα της Βέροιας) μέχρι το τέλος ( με το … Μπαρτσελόνα), μια κραυγή θέλει να βγει από μέσα μας:

-«Πού ‘σαι ρε Γιώργο να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά» !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου