Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Παραλειπόμενα από την επίσκεψη των ΑΝΕΛ στη Βέροια (και όχι μόνο…)

«Θα θέλαμε η επίσκεψη του κομματικού κλιμακίου των ΑΝΕΛ στη Βέροια, να μη συμπέσει με την πρωταπριλιά, όμως δεν βόλευε αλλιώς. Στο πλαίσιο των επισκέψεων που προγραμματίσαμε για το Σαββατοκύριακο στην κεντρική Μακεδονία, κάποια περιοχή έπρεπε να συμπέσει και με την ημέρα αυτή. Και έτυχε να είναι η… Βέροια». Αυτή είναι η εξήγηση που έδωσε στο troika24 παράγοντας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχολιάσαμε την… «πρωταπριλιάτικη» επιλογή της Βέροιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που έγινε απο κομματικό κλιμάκιο, που περιόδευσε επι πενθήμερο στην Κεντρική Μακεδονία...

Το κλιμάκιο που περιόδευσε απο την Πέμπτη έως και χθές στην περιοχή, αποτελούνταν από τον Γραμματέα των ΑΝΕΛ Ευθύμιο Δρόσο, τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Γιώργο Λαζαρίδη, την ημαθιώτικης καταγωγής εκπρόσωπου τύπου Μανταλένα Παπαδοπούλου, τον πρόεδρο της νεολαίας ΑΝΕΛ Κώστα Καράμπελα, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Μυλωνά και τον γραμματέα οργανωτικού Κώστα Γκίκα.

Το κλιμάκιο αυτό, με την ίδια σύνθεση που ήλθε την πρωταπριλιά στη Βέροια, επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη την Κατερίνη, την περασμένη Παρασκευή τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, την Κυριακή τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς, ενώ χθες Δευτέρα έγινε αντίστοιχη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της περιοδείας ήταν αφενός η μετάδοση του πολιτικού μηνύματος των ΑΝΕΛ (μέσω τοπικών συνεντεύξεων τύπου), αφετέρου η εσωκομματική επικοινωνία, με στόχο την «επανεκκίνηση» των κατά τόπους υπαρχόντων κομματικών οργανώσεων (συντονιστικών επιτροπών) ή τη συγκρότηση - ανασύσταση νέων οργανώσεων, όπου ατόνησαν ή δεν υπάρχουν.



Στη δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνεται και η Ημαθία, όπου σε συγκέντρωση τοπικών στελεχών του κόμματος (δημοσιεύουμε φωτογραφίες), συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της οργάνωσης, με νέα συντονιστική επιτροπή, που για το συντονισμό της, μάλλον επιστρατεύεται ένας… απόστρατος. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Δημήτρη Σπαθάκη από τη Νάουσα, απόστρατο του Πυροσβεστικού Σώματος, που αυτή τη φορά θα κληθεί να… «βάλει φωτιά» για την επανεκκίνηση των ΑΝΕΛ στην Ημαθία.

Καμία σχέση βέβαια, με εκείνες τις «φωτιές» που άναβαν κάποτε στην παλιά συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΛ Ημαθίας, επί εποχής Κώστα Γιοβανόπουλου, πριν ο βουλευτής του κόμματος, προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Μια συνήθεια (της… «προσχώρησης») που είναι πολύ της μόδας στους ΑΝΕΛ, όπου διάφοροι φιλόδοξοι, προσεγγίζουν το κόμμα, επιδιώκουν να αναλάβουν θέσεις, αλλά έχουν το βλέμμα αλλού. Σε μελλοντικές διαδρομές της πολιτικής, χρησιμοποιώντας ως… «όχημα» τους ΑΝΕΛ.

Έγινε μια φορά στην Ημαθία.
Μπορεί να ξαναγίνει;
Θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιος, κάποια, κάποιοι (πάλι) τους ΑΝΕΛ ως όχημα;
Εύκολα κι άλλη μια φορά, λέμε εμείς…
Ίσως και να τριτώσει;
Λίγο δύσκολο, ξαναλέμε εμείς.

Όσο τουλάχιστον το κόμμα, βολοδέρνει μεταξύ 1,5% και 2% διότι σε διαφορετική περίπτωση, ποτέ δεν ξέρεις.
Κι επειδή, η ιστορία των ΑΝΕΛ της Ημαθίας, θυμίζει κινηματογραφική ταινία (δεν είναι της ώρας να γράψουμε περισσότερα, μια άλλη φορά ίσως…), θα κλείσουμε το σημείωμά μας, με κάτι… κινηματογραφικό.

«Οποιαδήποτε ομοιότητα των γραφομένων, με πρόσωπα και καταστάσεις είναι ... συμπτωματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου