Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Προσφυγόπουλα οικογενειών που μένουν στη Βέροια, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας

Τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, επισκέφθηκε άλλη μια ομάδα προσφυγόπουλων που διαμένουν στην Ημαθία, αυτή τη φορά από την περιοχή της Βέροιας (ενώ την προηγούμενη ήταν από την περιοχή της Αλεξάνδρειας). Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, είκοσι πέντε προσφυγόπουλα, παιδιά οικογενειών που διαμένουν στο ξενοδοχείο “Βέροια” και φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας και στο Γυμνάσιο Βεργίνας, πραγματοποίησαν...
επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, συνοδευόμενα από τους δασκάλους, Γρηγόρη Ταξιάρη και Ολυμπία Φοινικιανάκη, τους καθηγητές Θωμά Τούσα, Πηνελόπη Μπατσαρά, Αθηνά Ξηρογιαννάκη, τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Χαρίκλεια Τσιριγώτη, που είχε την επίβλεψη της εκπαίδευσης των παιδιών όταν διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης (πριν έλθουν στη Βέροια) και τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου (συνοδό των μαθητών κατά τη μεταφορά τους από το Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης).

Μαζί τους ήταν και η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Βέροιας, Ολυμπία Μπέτσα (η οποία είχε την πρωτοβουλία και οργάνωση της επίσκεψης).

Τους μαθητές, υποδέχτηκε στη Βεργίνα, ο αρχαιολόγος Γιώργος Παπαζαφειρίου, ο οποίος ανέλαβε την περιήγηση στο χώρο του μουσείου. Μια περιήγηση που φάνηκε να προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως και η προβολή του κατατοπιστικού ντοκιμαντέρ για τη νεκρόπολη των Αιγών και τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Μακεδόνων. Έπειτα από ένα δίωρο στο Μουσείο οι μαθητές πήραν το δρόμο της επιστροφής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Οι διοργανωτές της επίσκεψης, σε ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν τα στελέχη του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της επίσκεψης, αναφέροντας:

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον αρχαιολόγο Γιώργο Παπαζαφειρίου για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε και το χρόνο που μας αφιέρωσε, στην κ. Εύα Κοντογουλίδου, υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, για την άρτια συνεργασία, τον κ. Θοδωρή Ιωάννου, υπεύθυνο του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη διευκόλυνση της διδακτικής επίσκεψης και τους διευθυντές των σχολείων, κ. Κώστα Κωνσταντινίδη (Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας) και κ. Γιώργο Δεμερτζίδη (Γυμνάσιο Βεργίνας) για τη διοικητική διεκπεραίωση της εκδρομής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου