Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Ναουσαίος που έχει συμβόλαιο 1.600.000 ευρώ το χρόνο και απλώς… κάθεται !!!

Ο Απόστολος Γιάννου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1990 κι από μικρή ηλικία, μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αυστραλία, όπου πήρε και την υπηκοότητα της χώρας. Από μικρός έπαιξε ποδόσφαιρο στη Μελβούρνη και στα μέσα του 2007 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στη συνέχεια πήγε στην Καβάλα, στον ΠΑΟΚ, στον Πλατανιά, στον Πανιώνιο και το καλοκαίρι του 2015 ήρθε σε συμφωνία με
τον Αστέρα Τρίπολης. Τον Φεβρουάριου του 2016 ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα σούπερ deal με την Guangzhou R&F για την πώληση του Απόστολου Γιάννου. Τη χρονιά αυτή, ο 27άχρονος (πλέον) άσος από τη Νάουσα όχι μόνο επέλεξε το πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά και την εθνική ομάδα της Αυστραλίας! Ο λόγος;

Ως... Αυστραλός δεν θα έπιανε θέση ξένου στο Κινέζικο πρωτάθλημα (όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές από την Ασία και την Ωκεανία, που θεωρούνται κάτι σαν… κοινοτικοί), οπότε διευκόλυνε έτσι και τους κινέζους να προχωρήσουν στις γνωστές μεταγραφές των πανάκριβων Βραζιλιάνων χωρίς πρόβλημα. Έλα όμως που ο Γιάννου την πάτησε. Με... εντολή της κυβέρνησης ο νόμος για τους ξένους παίκτες άλλαξε την Κίνα (τέλος οι… κοινοτικοί), με σκοπό να βγουν περισσότερα εγχώρια ταλέντα και πλέον ο Γιάννου πιάνεται ως μη κοινοτικός! Έτσι, μέχρι στιγμής βρίσκεται εκτός αποστολής σε όλα τα παιχνίδια της Guangzhou R&F, αφού προτιμούνται οι Βραζιλιάνοι Ρενατίνιο, Ζούνιορ Ούσο και ο Ισραηλινός Εράν Ζαχάβι.

"ΧΡΥΣΟ" ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Απόστολος Γιάννου έχει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1.600.000 ευρώ! Με δεδομένο πως έχει ακόμα δυο έτη διάρκεια, τότε μπορεί να... κάθεται μέχρι το τέλος και να λάβει 3.200.000 ευρώ!

Θυμίζουμε πάντως πως το όνομα του ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού και δεν αποκλείεται οι πράσινοι να επανέλθουν το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο φυσικά με την προϋπόθεση πως οι Κινέζοι θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του ή ο ίδιος θα ρίξει... κατακόρυφα τις απαιτήσεις του.

Ποιος θα το έκανε όμως στη θέση του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου