Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Δύο ημέρες περιοδεία, 300.000 ευρώ έργα στην Ημαθία (150.000 την ημέρα). Κακώς δεν τον κρατήσαμε παραπάνω...

Δύο τελικώς, ήταν οι ημέρες της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού στην Ημαθία (στην Αλεξάνδρεια, στη Νάουσα και στη Βέροια) και τα έργα που ανακοίνωσε, φθάνουν συνολικά τις 300.000 ευρώ. Που αν το δεις κι αλλιώς, η επίσκεψη του γενικού, μας “βγήκε”... 150.000 ευρώ έργα, την ημέρα !!!... Pas mal αν σκεφτείς ότι “η Ημαθία στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της ΓΓΑ, τουλάχιστον τα...
...τελευταία 4 χρόνια δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ τσακιστό”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός στη συνέντευξη τύπου, που έδωσε χθες στη Βέροια. Για να προσθέσει: “Ήταν κάτι που θέλαμε να διορθώσουμε, γι' αυτό κάναμε επίσκεψη και στους τρεις δήμους, να δούμε από κοντά την εικόνα, για το τι θα εντάξουμε στο πρόγραμμα 2017, ώστε να γίνουν και στην Ημαθία δημόσια έργα για τον αθλητισμό”.

Δεν έχει άδικο. Τα... “ανύπαρκτα” έργα των περασμένων κυβερνήσεων (τετραετία και βάλε) “μιλούν” από μόνα τους. Όσο για τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, είναι:

Αλεξάνδρεια: Δάπεδο κλειστού γυμναστηρίου και σε επόμενη φάση το ταρτάν στίβου, στο γήπεδο.
Νάουσα: Συντήρηση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων Νάουσας, αρδευτικό δίκτυο γηπέδου Χαρίεσσας.
Βέροια: Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Βίλα Βικέλα, βελτίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αγίας Βαρβάρας, βελτίωση εγκαταστάσεων τένις στην Ραχιά, βελτίωση του γηπέδου 5Χ5 στο Μακροχώρι.

“Όλα αυτά τα έργα, είναι μια επένδυση 300 χιλιάδων ευρώ (χρήματα που θα πιστωθούν αμέσως στους κωδικούς, όπως τόνισε) κι αν ενταχθούν και τα έργα της δεύτερης φάσης, το σύνολό τους, θα ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ, μια πολύ σοβαρή δαπάνη έργων, που θα καλυφθεί από το συνολικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού", τόνισε ο Ιούλιος Συναδινός.

Συμπέρασμα: Άκρως εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του ΓΓΑ στην Ημαθία. Και κυρίως... “καρποφόρα”. Δύο ημέρες περιοδεία, 300.000 ευρώ έργα (150.000 την ημέρα). Κακώς δεν τον κρατήσαμε παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου