Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πρόταση από το Χόλιγουντ σε βεροιώτη συνθέτη, για να γράψει τη μουσική κινηματογραφικής ταινίας

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες ολοένα και περισσότερο, “εισέρχονται” στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ και συνεχώς ακούμε ειδήσεις για συμπατριώτες μας, που γνωρίζουν επιτυχία ή ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους σελίδα, στον λαμπερό κόσμο του αμερικανικού κινηματογράφου. Όμως αυτή τη φορά η "είδηση" δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ημαθία ειδικά, καθώς ένας Βεροιώτης συνθέτης, δέχθηκε πρόσκληση-πρόταση για να γράψει τη μουσική για τη νέα ταινία πασίγνωστου σκηνοθέτη. Πρόκειται για τον...
... Γιώργο Καλογήρου, γνωστό βεροιώτη δημοσιογράφο και συνθέτη, που όπως έκανε δημοσίως γνωστό, μέσω ανάρτησής του σε δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, δέχθηκε μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από διάσημο σκηνοθέτη του κινηματογράφου, που άκουσε τις μουσικές δημιουργίες του και του ζήτησε να γράψει τη μουσική για τη νέα ταινία του.


Γράφει ο Γιώργος Καλογήρου, σχετικά:

“Αναπάντεχο και εκπληκτικό το νέο της στιγμής. Πασίγνωστος επιτυχημένος Αμερικανός σκηνοθέτης, άκουσε ένα μουσικό μου έργο και πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά και μου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να γράψω την μουσική στην νέα του ταινία που θα έχει σχέση με την Ελλάδα.”


Αμέσως, ο λογαριασμός του Βεροιώτη συνθέτη γέμισε από μηνύματα και ευχές φίλων του, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθεί με το είδος αυτό. Ο Γιώργος Καλογήρου έχει ήδη γράψει μουσική για το θέατρο, αν και είναι περισσότερο γνωστός για τα τραγούδια του, που τα έχουν ερμηνεύσει οι Γιάννης Πάριος, Μαρία Δημητριάδη, Ζωίτσα Κουρούκλη, Τέρης Χρυσός, Πόπη Αστεριάδη, 'Αντζελα Ζήλια κ.α. Παράλληλα μουσικά έργα του καθώς και τραγούδια του παρουσιάστηκαν, από το 1965 μέχρι και σήμερα, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις (όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), με μεγάλες ορχήστρες και με την συνεργασία γνωστών μαέστρων όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Τάκης Αθηναίος, ο Μενέλαος Σπάθης και άλλοι.

Η πρόταση όμως που δέχθηκε, αυτή τη φορά αφορά τη σύνθεση μιας μουσικής για κινηματογραφική ταινία και είναι μια εντελώς καινούργια πρόκληση για τον βεροιώτη συνθέτη, που εφόσον την αποδεχθεί, αναμένεται να γνωρίσει επίσης μεγάλη επιτυχία, όπως οι μέχρι τώρα μουσικές δημιουργίες του.


Update 2 Απριλίου
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου