Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνονται στους… «πατουλικούς», οι νεοδημοκράτες Δήμαρχοι της Ημαθίας

Περίπου 70 Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και αιρετοί – στελέχη Δήμων, μαθαίνουμε πως ήταν στο πλευρό του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη (φωτο), κατά την προχθεσινή… «απόπειρα» συνάντησής τους, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Κανένας από την Ημαθία ανάμεσά τους, καθώς το θέμα δεν φαίνεται να τους απασχολεί, σε βαθμό τέτοιων… «αντιδράσεων», αλλά και για έναν άλλο λόγο, που θα εξηγήσουμε παρακάτω, αφού πρώτα ποεριγράψουμε κάποια ενδιαφέροντα, που έφθασαν να στέλνουν τον πρόεδρο Πατούλη μέχρι και στο...Survivor αλλά και στο.. X-Factor !!!

Είχε προηγηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη κι αμέσως μετά, αντιπροσωπεία από αυτοδιοικητικούς που θεωρούνται κατά βάση «πατουλικοί», πήγε στο Υπουργείο για συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Η «σύνθεση» της ομάδας των «εβδομήκοντα» είχε ήδη γίνει γνωστή στο περιβάλλον του υπουργού, οπότε μόλις έφθασαν, τους ενημέρωσαν ότι ο Σκουρλέτης δεν σκοπεύει να κάνει καμία συνάντηση μαζί τους, παρά μόνο με μια ολιγομελή αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Τότε έγινε της… «πόπης» (όπως το λένε… αυτοδιοικητικά). Οι Δήμαρχοι άρχισαν να φωνάζουν, ο Σκουρλέτης (που θεωρείται από τους «δεν μασάω» της κυβέρνησης) βγήκε από το γραφείο του για να ζητήσει εξηγήσεις και όταν είδε κάποιους να τραβάνε μέχρι και σκηνές του «έργου» με τα κινητά τους, τα πήρε στο «κρανίο» (είπαμε ότι σας τα μεταφέρουμε, με γλώσσα… αυτοδιοικητική).

Έλα όμως που και ο Πατούλης, τα είχε ήδη «παρμένα», οπότε το κλίμα δυναμιτίστηκε σε βαθμό που και οι δύο πλευρές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Τελικά ο υπουργός αποχώρησε, ανάβοντας περισσότερο τα αίματα μεταξύ των Δημάρχων, που επέστρεψαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου συνεχίζοντας την έκτακτη γενική συνέλευση, με πύρινες ομιλίες που ζητούσαν την παραίτηση του Σκουρλέτη και έκδοση σχετικού ψηφίσματος, ενώ ζήτησαν επειγόντως συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. 

"ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ...SURVIVOR" !!!

Μάλιστα με αφορμή τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο υπουργείο, σύμφωνα με την πλευρά του υπουργού σχολιάστηκαν και τα εξής: ««Ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου. Αν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το "Survivor" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το "X- Factor". Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους ‘’μονολόγους’’ και τον φθηνό εντυπωσιασμό».

«Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σαν τη σημερινή να την ακυρώσουν», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας: «Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών δεν τιμούν την κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη. Ο κ. υπουργός δεν γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά στους πολίτες, τους οποίους εκπροσωπούμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών μας κοινωνιών κι όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων»…

Πάντως, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι ο Γιώργος Πατούλης κινείται σε ρυθμούς… Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο ίδιος προσωπικά, στηρίζεται ιδιαίτερα σε Δημάρχους και στελέχη της αυτοδιοίκησης, που σταθερά και ανοιχτά δηλώνουν ΝΔ. Και αυτός είναι ο λόγος, που από την ομάδα των λεγόμενων «πατουλικών» απουσιάζουν οι νεοδημοκράτες Δήμαρχοι της Ημαθίας.

Ο μεν Παναγιώτης Γκυρίνης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας (φωτο) επιλέγει ολοένα και περισσότερο, να κρατά αποστάσεις από τα νεοδημοκρατικά. Είναι κομματικός, μετέχει στις εκδηλώσεις όταν τον προσκαλούν, δεν θέλει όμως να συνδέει τον Δήμο του, με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Έχει βέβαια στενούς συνεργάτες που κάνουν το αντίθετο, όμως αυτοί θεωρούνται από τον Δήμαρχο, ως… «αναγκαίο κακό». Πάντως, αν και μετέχει τακτικά σε εκδηλώσεις της ΚΕΔΕ, δεν συμπεριλαμβάνεται στους
«πατουλικούς», για τον λόγο που προαναφέραμε αλλά κι επειδή ούτε ο ίδιος το επιδιώκει.

Ο δε Νίκος Κουτσογιάννης (Νάουσας) είναι επίσης προσκείμενος πολιτικά στον χώρο της ΝΔ, την έχει δει όμως… «αλλιώς». Κάτι σαν… Σαντίκ Καν (της Νάουσας), τον Δήμαρχο που κέρδισε πανηγυρικά στον Δήμο του, με την υποστήριξη και των Εργατικών αλλά αμέσως μετά διακήρυξε πως «η ελπίδα για μια άλλη πόλη, σύγχρονη και πρωτεύουσα σε ιδέες και έργα, βασίζεται στην ενότητα και όχι στους διαχωρισμούς». Κι έκτοτε αναφέρεται ως παράδειγμα Δημάρχου, διότι, ότι είπε το κάνει… Εκεί που το πάει και ο Κουτσογιάννης.
Συνεπώς ούτε αυτό το «μοντέλο» Δήμαρχου ταιριάζει για… «γιούργια» στα υπουργεία, συνεπώς ούτε ο... Ναούσης συμπεριλαμβάνεται στους… «πατουλικούς».

Αυτές τουλάχιστον είναι εκτιμήσεις μας,ως troika24, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται… Κι αυτές ακριβώς σας τις μεταφέρουμε, με όλο το παρασκήνιο, όπως πάντα.

ΥΓ
Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο… Σαντίκ Καν, και σας ενδιαφέρει να το μάθετε, αναζητείστε το… Αρχίζει να γίνεται γνωστός και ως… «Μπάρακ Ομπάμα» της Αυτοδιοίκησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου