Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ποιος ήταν ο άνδρας από την άγνωστη χώρα; Ταξιδιώτης ενός παράλληλου σύμπαντος ή απλώς ένας μύθος;

Η υπόθεση που θα σας περιγράψουμε αμέσως παρακάτω στο troika24 αναφέρεται και ως το Μυστήριο Taured ή ο Άντρας δίχως γνωστή χώρα.
Η ιστορία αυτή αφορά ένα παράξενο άνδρα που κατέφτασα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκυο μία ζεστή ημέρα του Ιουλίου του 1954.
Επρόκειτο για ένα λευκό άνδρα με μούσι, που μιλούσε πρωτίστως Γαλλικά, αλλά μιλούσε εξίσου καλά Ιαπωνικά και αρκετές άλλες γλώσσες.
Η σειρά των γεγονότων χωρίζεται σε δύο εκδοχές.

Στην πρώτη, ο άντρας παραδίδει το διαβατήριό του για να σφραγιστεί, και ο Ιάπωνας Αξιωματικός παρατηρεί κάτι παράδοξο:...


 Ενώ το διαβατήριο έδειχνε αυθεντικό, η χώρα που αναγραφόταν επάνω (Taured) αναγνωρίστηκε ως ανύπαρκτη από όλους τους ιθύνοντες του Αεροδρομίου, υποδεικνύοντας πως ο άντρας πρέπει να κρατηθεί για ανάκριση.

Στην άλλη εκδοχή ο άντρας ανέφερε πως ήταν από το Taured και όταν ο αξιωματικός αμφισβήτησε τα λεγόμενά του,τότε του έδειξε το διαβατήριο. Σύμφωνα με τον παράξενο ταξιδιώτη, το Taured βρισκόταν μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας και υπήρχε ως κράτος για 1000 χρόνια. Δείχνοντας στο χάρτη ο άντρας έδειξε την Ανδόρα και προβληματίστηκε για την ονομασία της χώρας, διαπληκτιζόμενος με τον αξιωματικό για την ύπαρξη του κράτους που «αντικατέστησε» την πατρίδα του.


Η Εξαφάνιση
Τελικά ο άντρας τέθηκε υπό κράτηση από τους αξιωματικούς, μιας και θεωρήθηκε ύποπτος ως εγκληματίας ή ψυχασθενής. Τον κράτησαν σε κοντινό ξενοδοχείο για διανυκτέρευση ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνά τους, και για να βεβαιωθούν πως δεν θα ξεφύγει κατά την διάρκεια της νύχτας τοποθέτησαν δύο φρουρούς έξω από την πόρτα του δωματίου του. Το επόμενο πρωί οι αξιωματικοί εισχωρώντας στο δωμάτιο διαπίστωσαν πως είχε εξαφανιστεί δίχως σημάδια διαφυγής. Κανένα από τα προσωπικά του έγγραφα δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι η ιστορία παραμένει ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο.

Μία από τις εξηγήσεις για το περιστατικό (η πιο πιθανή κατά την άποψή μας) είναι πως ο Άντρας Δίχως Χώρα θα μπορούσε να έχει έρθει με κάποιο τρόπο από κάποια παράλληλη διάσταση ή εναλλακτική πραγματικότητα, καταλήγοντας στο αεροδρόμιο του Τόκυο. Βάσει αυτού του σεναρίου, στην περιοχή της Ανδόρας σε ένα παράλληλο Σύμπαν ίσως υπάρχει η χώρα Taured.

Μία άλλη θεωρία αναφέρει πως ο άντρας ίσως ήταν χρονοταξιδιώτης από το μέλλον. Και ενδεχομένως στο μέλλον, κάπου εκεί ίσως δημιουργηθεί μια χώρα που θα ονομάζεται Taured.
Στην θεωρία το ταξιδι στον χρόνο είναι εφικτό, και υπάρχουν πολλές ιστορίες που καταπιάνονται με την πιθανότητα ενός τέτοιου ταξιδιού. Όμως έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία για να πραγματοποιήσουμε ένα τέτοιο ταξίδι; Ή θα παραμείνει για χρόνια μία συνωμοσιολογική υπόθεση που θα αγγίζει μονάχα την σφαίρα της φαντασίας;

Υπάρχει και μια ακόμη υπόθεση. Ο άνδρας αυτός, σε βαριά προφορά, ενδεχομένως να είπε στα γαλλικά, τη φράση... “terre d’Andorra” (χώρα της Ανδόρας) και ο Ιάπωνας αστυνομικός του αεροδρομίου, να άκουσε απλώς...taured. Και στη συνέχεια να βρήκε τρόπο και να εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο, για να γλυτώσει τα υπόλοιπα.

Το πιθανότερο βέβαια είναι πως αυτή η υπόθεση ήταν στημένη εξ’αρχής και πως πρόκειται απλά για ένα Αστικό Μύθο που δημιουργήθηκε από κάποια ζωηρή φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου