Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Επιτέλους αποκαλύφθηκε. Η διάσημη ντίβα είναι 95 και όχι 93 ετών...

Η Ντόρις Ντέι, θρύλος του Χόλιγουντ, αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια φέτος έσβησε 95 κεράκια και όχι τα 93 που αρχικά της ετοίμαζαν οι φίλοι της, αλλά και όπως θεωρούσε μέχρι τώρα η ίδια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, εντόπισε το πιστοποιητικό γέννησής της, που αναφέρει: η Ντόρις Μέρι Κάπελχοφ, όπως είναι το πραγματικό της όνομα,
γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1922. Όμως, η ίδια μέχρι πρόσφατα ανέφερε ως έτος γέννησής της το 1924, επειδή είχε γίνει ένα λάθος. Τελικά αποδείχθηκε πως είναι 2 χρόνια μεγαλύτερη. «Πάντα έλεγα ότι η ηλικία είναι απλά και μόνο ένας αριθμός και δεν έδινα ιδιαίτερη προσοχή στα γενέθλια, αλλά είναι σπουδαίο να γνωρίζω τελικά πόσο χρονών είμαι πραγματικά» σημείωσε σε δήλωσή της.

Ο εκπρόσωπος της, Τσάρλεϊ Κάλεν Γουόλτερς είπε: «Υπήρξαν πολλές εικασίες και φήμες για την ηλικία της Ντόρι και λαμβάνουμε συνεχώς αυτή την ερώτηση, φαίνεται ότι τελικά έχουμε την απάντηση».

«Η ιστορία που έχω ακούσει είναι ότι η Ντόρις διεκδικούσε έναν ρόλο, όταν ήταν αρκετά νέα και η ηλικία της μπορεί να γράφτηκε λάθος στο έντυπο για την οντισιόν. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό» συμπλήρωσε.


Η ηθοποιός πέρασε τη μέρα των γενεθλίων της στην κατοικία της στην πόλη Κάρμελ της Καλιφόρνια. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη που ξαναβρέθηκε με φίλους και την οικογένειά της και πέρασε τη μέρα μαζί και με τα αγαπημένα της ζώα. Με αφορμή τα 95α (πλέον) γενέθλιά της ξεκίνησε εκστρατεία #DorisBirthdayWish, μέσω της οποίας θέλει να συγκεντρώσει πόρους για το Ίδρυμα για τα Ζώα (Doris Day Animal Foundation) που έχει δημιουργήσει. Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, η Ντόρις Ντέι ίδρυσε τον μη κυβερνητικό οργανισμό «Doris Day Animal Foundation» το 1978, το οποίο υλοποιεί προγράμματα διάσωσης, φροντίδας και προστασίας των ζώων.

Η Ντόρις Ντέι φέτος επιδιώκει να προσελκύσει νέους ανθρώπους με την εκστρατεία στα social media ζητώντας από όσους επιθυμούν να ποστάρουν μία φωτογραφία ή βίντεο με το κατοικίδιό τους με το #DorisBirthdayWish.

Οι καλύτερες θα επιλεγούν και θα χρησιμοποιηθούν για μία ψηφιακή κάρτα για τα γενέθλιά της. Διάσημοι φίλοι και θαυμαστές της, όπως η τραγουδίστρια της κάντρι Ράμπι Μακεντάιρ άρχισαν να κάνουν δωρεές στο ίδρυμα της.

Η Ντόρις Ντέι ξεκίνησε ως τραγουδίστρια σε μπάντα και έκανε κινηματογραφικό ντεμπούτο με την ταινία Romance On the High Seas το 1948. Οι ρομαντικές κωμωδίες που γύρισε τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Παρέμεινε επίσης δημοφιλής τραγουδίστρια με πολύ σπουδαίες επιτυχίες το βραβευμένο με Όσκαρ Whatever Will Be Will Be (Que Sera) και Secret Love.

Ντόρις, σ΄αγαπάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου