Σάββατο 8 Απριλίου 2017

“Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε για την Ημαθία” δηλώνει ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, στο θέμα του “συντονισμού” της τουριστικής παρουσίας

Έντονα παρεμβατικός επί της ουσίας και πάντα χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο γνωστός τουριστικός πράκτορας της Βέροιας, Απόστολος Εμμανουηλίδης, διαβάζοντας το σχόλιο που κάναμε πρόσφατα, σχετικά με το θέμα του “συντονισμού” της τουριστικής δράσης - παρουσίας του Νομού Ημαθίας, διατύπωσε προς το troika24 την άποψή του και την πρότασή του, επί του θέματος. Με προσεκτικές διατυπώσεις και μέσα από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του, ως πετυχημένος επαγγελματίας και ως ειδικός, ο Απόστολος Εμμανουηλίδης δήλωσε:

“Οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και λοιποί, θυμούνται τον τουρισμό και μιλούν για τουρισμό, μόνο προεκλογικά. Μετά όλα ξεχνιούνται. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με τον τουρισμό. Οι περισσότεροι το κάνουν με βάση τον σχεδιασμό και την προσωπική προβολή, του εκάστοτε υπεύθυνου για τον τουρισμό. Έτσι όμως δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα. Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Προσωπικά ως τουριστικός πράκτορας αλλά και ως σύλλογος τουριστικών πρακτόρων, συμμετέχω και συμμετέχουμε, όπου μας προσκαλούν. Είμασταν παρόντες και στην πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Βέροιας, με 25 τουριστικούς πράκτορες από άλλες χώρες. Υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους επιχειρηματίες. Πήγαμε για να υποδεχθούμε τους συναδέλφους και προσωπικά εύχομαι να πετύχει ο σκοπός της εκδήλωσης. Όμως έχω μάθει να λέω πάντα τα πράγματα με το όνομά τους και θα σας πω την άποψή μου. Εάν αυτοί οι άνθρωποι, έτσι όπως ήλθαν στη Βέροια, φέρουν έστω κι έναν τουρίστα -πελάτη τους, θα πρόκειται για μεγάλο τουριστικό θαύμα στη Βέροια. Κι εγώ πρώτος, θα προσφέρω “Αβραμιαία Φιλοξενία” στους πρώτους τουρίστες που θα στείλουν οι συνάδελφοι.

Έχετε δίκαιο να μιλάτε για “συντονισμό” των τουριστικών δράσεων της Ημαθίας και να μην γίνονται μόνο μεμονωμένες ενέργειες. Μέχρι να το αποφασίσουν , πως θα γίνει αυτό και πως θα το κάνουν, ας διαβάσουν όλοι οι αρμόδιοι το βιβλίο του πρώην Δημάρχου Βέροιας, Γιάννη Χασιώτη, “Έργο Αντί Λόγου” και ίσως όλοι οι Δήμαρχοι και άλλοι, όλοι μαζί, μπορεί κάτι να καταφέρουν και για την Ημαθία, συνολικά”.


Το σχετικό σχόλιο του troika24, με τίτλο “Μήπως κάποιος να συντονίσει «τουριστικά» την... Ημαθία;” μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου