Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Και μέσω Ημαθίας, το πρώτο… «ρήγμα», στη συνοχή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Και μέσω Ημαθίας, είναι οι φωνές που προέρχονται, για «συνέδριο φιέστα» και άλλες σχετικές ενστάσεις, σε σχέση με το πολυαναμενόμενο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που ετοιμάζεται για το καλοκαίρι. Οι ενστάσεις αυτές, για τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του συνεδρίου της ΔΗΣΥ διατυπώθηκαν ήδη από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, διατυπώνονται πλέον και από τα......στελέχη που δραστηριοποιούνται στο «Δίκτυο Σύγχρονοι Δημοκράτες» αλλά και από τις «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία», ηγετικό στέλεχος των οποίων είναι ο βεροιώτης, Αλέξανδρος Σπανούδης.

Τον Αλέξανδρο Σπανούδη σας τον είχε παρουσιάσει το troika24 αμέσως μετά την εκλογή του, ως εκπρόσωπος της Ημαθίας, στο Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αυτή τη φορά, σας ενημερώνουμε ότι είναι μεταξύ αυτών που συνυπογράφουν μια διαμαρτυρία που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ΔΗΣΥ, καλώντας την ηγεσία της, να σταματήσει τη διοργάνωση «πανηγυρικών συνδιασκέψεων» (συμπεριλαμβάνουν και τη σημερινή της Θεσσαλονίκης) αλλά να προχωρήσει σε ένα «αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό ιδρυτικό συνέδριο ουσίας». Επιπλέον καλούν τις «Κινήσεις Πολιτών» να προσπαθήσουν να ανατρέψουν αντίστοιχες αποφάσεις εντός της ΔΗΣΥ, προτείνοντας ανοιχτό ιδρυτικό συνέδριο με εκλογή οργάνων και αρχηγού. «Αν δεν το πετύχουμε αυτό, καλύτερα να μην συμμετάσχουμε, σε ένα ανούσιο συνέδριο – φιέστα», αναφέρουν σχετικά. Επίσης, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, για το εάν οι «Κινήσεις» θα παραμείνουν στη ΔΗΣΥ και ζητούν το θέμα να συζητηθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της 6ης Μαΐου.

Σήμερα πάντως, δεν τους βλέπουμε να συμμετέχουν στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περιφερειακή προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ούτε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα παρευρεθεί, διότι διαμήνυσε πως έχει «ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα». Φανταστείτε τι κλίμα, υπάρχει. Η Φώφη Γεννηματά έρχεται στη Θεσσαλονίκης για να μιλήσει και όλως τυχαίως, την ίδια στιγμή, ο Βενιζέλος φεύγει από τη Θεσσαλονίκη (όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο), για να μεταβεί στην Αθήνα.

Άσε που ένα πουλάκι μας είπε ότι Βαγγέλης Βενιζέλος και «Κινήσεις Πολιτών», θα… ανταμώσουν πολύ σύντομα, όχι σε πλαίσια Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά… αλλού.
Μαζί και με άλλους από την Ημαθία.
Οι… «βενιζελικοί» που σας γράφαμε τις προάλλες….
Που περιμένουν, έχοντας μεν την ταχύτητα στο «νεκρό», αλλά είναι με το πόδι… στο γκάζι.
Να το διαβάζετε κάπου-κάπου το troika24…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου