Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο Ντόστανιτς κάνει δηλώσεις σαν επαγγελματίας. Άσε τι πιστεύει μέσα του, για τη... "μαθηματική" σωτηρία !!!

Ο προπονητής της Βέροιας, Ράτκο Ντόστανιτς, μετά την ήττα (3-1) από τον Λεβαδειακό υποστήριξε πως παρά το άσχημο αποτέλεσμά, η ομάδα της Ημαθίας θα παλέψει για να καταφέρει το... θαύμα της παραμονής στην κατηγορία.
"Το σημερινό παιχνίδι δεν έπρεπε να χαθεί, έπρεπε να πάρουμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια ακόμα δεν τα παρατάμε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες. Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψουμε”, δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, στην κάμερα της Nova,ο Σέρβος προπονητής της ομάδας. Ακολουθούν οι δηλώσεις του, στη συνέντευξη τύπου, αλλά πρώτα ένα σχόλιο, εκ μέρους μας.
Τα όσα είπε χθες ο Ντόστανιτς είναι δηλώσεις επαγγελματία, που έχει συμβόλαιο και το σέβεται. Αυτό μας δείχνει ο Σέρβος. Διότι ξέρουν όλοι πως δεν είναι ούτε μάγος για να ενώσει, το κομμένα στα δύο κορμί μιας γυναίκας, ούτε θεός, για να μετατρέψει το νερό σε κρασί.

Όταν ανέλαβε τη Βέροια, η ομάδα ηθικά ήταν ήδη πεσμένη. Ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς σύστημα και προγραμματισμό, χωρίς πραγματική διοίκηση και ουσιαστική υποστήριξη, με παίκτες μισθοφόρους αλλά απλήρωτους. Και όσοι ξέρουν από ιστορία, γνωρίζουν τι σημαίνει απλήρωτος μισθοφόρος. Ο Ντόστανιτς όμως, σε κάποιο πάγκο έπρεπε να καθίσει. Επαγγελματικά, δεν “ταίριαζε” να καθίσει άνεργος, παραπάνω από μερικούς μήνες. Χαλάει η πιάτσα μετά...

Δέχθηκε να αναλάβει την ομάδα, ελπίζοντας ότι θα βγάλει ενδεχομένως και... λαγό από το καπέλο (να έχει να διηγείται) αλλά κατά βάθος ήξερε ότι η ομάδα θα πέσει, χωρίς να θεωρηθεί αυτός υπεύθυνος. Κι έτσι δέχθηκε...
Όλα τα άλλα είναι ιστορίες.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε αναλυτικά και τις δηλώσεις του, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Εκεί όπου ο Σέρβος τεχνικός της Βέροιας τόνισε πως υπήρχε άγχος και νευρικότητα εκατέρωθεν και πως έλεγχαν το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο.

Θεωρεί πως έπεσε η ψυχολογία μετά το 3-1 και δεν μπορεί να πει κακή κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές του (γνωρίζοντας προφανώς και το οικονομικό θέμα που τους απασχολεί με τους απλήρωτους μισθούς τους), ενώ στα τέσσερα τελευταία ματς υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή και πως πρέπει να παλεύουν, γιατί πολλά μπορεί να συμβούν.

Αναλυτικά δήλωσε:

"Το σημερινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Υπήρχε νευρικότητα, υπήρχε πάθος. Από την αρχή του αγώνα, νομίζω πως μπήκαμε πάρα πολύ καλά, κοντρολάραμε το παιχνίδι, ενώ θα μπορούσαμε να τελειώσουμε καλύτερα δύο-τρεις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε δύο χαζά γκολ. Το κρίσιμο σημείο ήταν μετά την ισοφάριση. Δεν έπρεπε να δεχτούμε τόσο γρήγορα το δεύτερο γκολ. Μετά το 2-1, πέσαμε ψυχολογικά, αλλά παρ' όλα αυτά προσπαθήσαμε. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάποια ευθύνη στα παιδιά, καθώς τα έδωσαν όλα.

Συνεχίζουμε το δύσκολο έργο. Συγχαρητήρια στον Λεβαδειακό για τη νίκη. Από τη στιγμή που έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και μαθηματικές ελπίδες, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε "ταμείο".

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Το πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πάρα πολύ δυνατό φέτος. Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πρέπει να το πιστέψουμε και να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Στα εναπομείναντα παιχνίδια, πρέπει να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι για να πάρουμε αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου