Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Δεν μπορεί να γίνει το κολυμβητήριο στη Βέροια, διότι δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες, απάντησε ο Γ.Γ.Α.

Με τίτλο “Εμείς θα ρωτούσαμε τον Ιούλιο Συναδινό, για το… κολυμβητήριο της Βέροιας”, αναφερόμενοι στη συνέντευξη τύπου που θα έδινε στη Βέροια, ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός, γράψαμε χθες, μεταξύ άλλων: “Καθώς δεν είμαστε ούτε δημοσιογραφική, ούτε επαγγελματική ιστοσελίδα, δεν μετέχουμε σε συνεντεύξεις τύπου και δεν είναι η δουλειά μας. Εκεί πάνε οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους, που εκπροσωπούν...
...δημοσιογραφικές επιχειρήσεις ή δημοσιογραφικές “πρωτοβουλίες... Από την άλλη όμως, “ξυνόμαστε» για μια ερώτηση, που εάν είχαμε τη δυνατότητα, θα την υποβάλαμε στον κ. Συναδινό. Και θα αφορούσε την υπόθεση του κολυμβητηρίου της Βέροιας. Του έργου που θέλουν όλοι οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής, που χρειάζεται η πρωτεύουσα της Ημαθίας και που για την ώρα, μας έμεινε «αμανάτι», μόνο σε κάτι μακέτες (σαν αυτές που δημοσιεύουμε) και σε κάτι… δικογραφίες. Θα ακούγαμε λοιπόν το κ. Γενικό... και θα τον ρωτούσαμε: “Καλά τα έργα που μας ανακοινώσατε, τόσα μπορείτε να δώσετε, τόσα δίνετε. Για το κολυμβητήριο της Βέροιας, έχετε κάτι να μας πείτε; Υπάρχει κάποια προοπτική, κάποιος σχεδιασμός, παραπλήσιος με τον αρχικό σχεδιασμό του, μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα;”

ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...

Και τελικώς, δεν μείναμε με την... όρεξη, διότι το ερώτημα τέθηκε από τον δημοσιογράφο της δραστήριας τοπικής δημοσιογραφικής ιστοσελίδας “Βεροιώτης” (veriotis.gr) και ο Γενικός Γραμματέας απάντησε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, κολυμβητήριο είναι αδύνατον να γίνει στη Βέροια, διότι δεν υπάρχουν χρήματα (“δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες”). Το ρεπορτάζ του “Βεροιώτη” το περιγράφει χαρακτηριστικά:

“... Σε ερώτηση του «Βεροιώτη» σχετικά με το κολυμβητήριο στο ΕΑΚ Μακροχωρίου και αν του τέθηκε το ζήτημα από το δήμο Βέροιας, ο κ. Συναδινός απάντησε θετικά, πως του τέθηκε το ζήτημα αλλά για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. «Το θέμα τέθηκε από την πλευρά του δήμου Βέροιας. Την επόμενη διετία και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δε μπορεί να γίνει έργο της τάξεως των 6 εκατομμυρίων, για να αποπερατωθεί το κολυμβητήριο. Συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο να ανταλλάξουμε πληροφορίες σε σχέση με τα τεχνικά, οικονομικά και νομικά δεδομένα του φακέλου προκειμένου να έχουμε μια συζήτηση για να δούμε που βρισκόμαστε. Παρόμοιες τρύπες, γιατί περί τρύπας με νερό πρόκειται, έχει άλλες τέσσερις η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 που φτιάχτηκε για να «χρυσώσει» το χάπι της Περιφέρειας όταν όλοι οι πόροι πήγαιναν στην Αθήνα και τα Ολυμπιακά έργα, κατέπεσε. Τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν και σήμερα η εικόνα είναι αυτή. Υπάρχουν τόσες ανολοκλήρωτες εκτάσεις που για να γίνουν δε φτάνει όλος ο προϋπολογισμός του Υπουργείου. Δεν είναι αποτέλεσμα μνημονίου αλλά Ελλάδα 2004. Δε θέλω να σας δώσω υποσχέσεις, την επόμενη διετία δε μπορεί να φτιαχτεί το κολυμβητήριο που έχετε στη Βέροια. Είναι οδυνηρό μια περιοχή με τόσες χιλιάδες πληθυσμό που δικαιούται να έχει δημόσιο κολυμβητήριο, δεν έχει», ανέφερε ο κ. Συναδινός...”.

Η φωτογραφία του ΓΓΑ στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, είναι επίσης αναδημοσίευση από το ίδιο ρεπορτάζ του “Βεροιώτη”.

Η σχετική ανάρτηση του troika24, για το Κολυμβητήριο της Βέροιας, όπου δημοσιεύσαμε και τις μακέτες του έργου, μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

1 σχόλιο: