Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ξεκινά αύριο στη Βέροια, το φεστιβάλ κιθάρας

Ξεκινά αύριο Τετάρτη από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών του Χώρου Τεχνών και της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 22 Απριλίου. Στις συναυλίες, στους διαγωνισμούς, στις εκθέσεις και στις διαλέξεις του θα συναντηθούν σολίστ και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας
έχει την τιμή να παρουσιάσει τα ρεσιτάλ κιθάρας των διεθνούς φήμης σολίστ Zoran Dukic (HR), Craig Ogden (UK) και Daniel Göritz (DE), καθώς και το πρώτης γραμμής παγκοσμίως ντουέτο κιθάρας Duo Melis του Αλέξη Μουζουράκη (GR) και της Susana Prieto (ES).
Κορωνίδα του 12ου ΔΦΚΒ, ο Τελικός Κύκλος του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας. Οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα μεγάλα και δημοφιλή κοντσέρτα της κιθάρας των J. Rodrigo, H. Villa-Lobos και M. Castelnuovo-Tedesco στην απαράμιλλης ακουστικής αίθουσα του Χώρου Τεχνών, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Ειδικότερα, το 12ο Φεστιβάλ έχει προκηρύξει δύο διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας: τον Διαγωνισμό Κοντσέρτου για κιθάρα και ορχήστρα και τον Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών, στους οποίους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή διαγωνιζόμενοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Πολωνία, το Ισραήλ, τη Βραζιλία και την Ελλάδα. Δύο ακόμα συμφωνικές ορχήστρες της χώρας, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, αθλοθετούν στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ, ενώ σολίστ, μαέστροι και προσωπικότητες του μουσικού κόσμου θα στελεχώσουν τις κριτικές επιτροπές.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας για το ευρύ κοινό έχει ως εξής:
Τετάρτη 19 Απριλίου, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Daniel Göritz
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Craig Ogden


Πέμπτη 20 Απριλίου, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ κιθάρας
Zoran Dukic


Παρασκευή 21 Απριλίου, 21:00
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
-Ρεσιτάλ ντουέτου κιθάρας
DUO MELIS, Αλέξης Μουζουράκης - Susana Prieto


Σάββατο 22 Απριλίου, 20:00
Χώρος Τεχνών
-Διαγωνισμός Κοντσέρτου Κιθάρας: Τελικός Κύκλος
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας.
Οι φιναλίστ παρουσιάζουν τα μεγάλα κοντσέρτα κιθάρας των J. Rodrigo, H. Villa-Lobos ή M. Castelnuovo-Tedesco.


Θα ακολουθήσει η Τελετή Απονομής Βραβείων.


Η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις . Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν κάρτα ελεύθερης εισόδου από τη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών (2331078100).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου