Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μια διαφορετική... φωτογράφηση, του Τάσου Μπαρτζώκα

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, φαίνεται ότι “σκαλίζει” γενικώς και ειδικώς, καθώς θέλει πάντα να είναι στην επικαιρότητα και πάντα έτοιμος για τη “μεγάλη” ώρα του εκλογικού αγώνα, είτε αυτό γίνει άμεσα είτε καθυστερήσει. Το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος και εάν θα μπει στο ψηφοδέλτιο ή όχι, είναι βέβαια ένα ζήτημα, όμως καθώς πρόκειται για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει “ζεστά”, φροντίζει πάντα να βρίσκει τρόπους πολιτικής και κοινωνικής παρουσίας.
Από δυναμικές παρεμβάσεις (όπως πρόσφατα που πήρε πάνω του τις πολιτικές εξελίξεις, ως πολιτευτής και πήγε μόνος του, δυναμικά, κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας), έως και κάποιες χλιαρά αδιάφορες δημόσιες τοποθετήσεις του.

Αυτή τη φορά όμως “σκάλισε” βαθιά μνήμες και φωτογραφίες, δημοσιεύοντας σε κοινωνικό ιστότοπο, μια φωτογραφία από τη... μεταβρεφική ηλικία του (2 ετών), όπου εικονίζεται να κρατά στιβαρά μια σημαία της Νέας Δημοκρατίας, "συμμετέχοντας" με τον τρόπο του, στην προεκλογική περίοδο της εποχής (1981).

Μια φωτογραφία, που πέρα από το αδιαμφισβήτητο συναισθηματικό μέρος της, ενδεχομένως δημοσιεύθηκε και για να προσδώσει και κάποιους συμβολισμούς, απευθυνόμενη ίσως και σε συγκεκριμένους παραλήπτες πολιτικών μηνυμάτων.

Εάν συμβαίνει αυτό, ο Μπαρτζώκας ίσως θέλει να δείξει αφενός την ηλικία του, αλλά και ότι είναι ΝΔ από τα γεννοφάσκια του, προσωπικά και οικογενειακά, και μάλιστα χωρίς "πάνε - έλα".

Κάτι που στην Ημαθία είναι μεν γνωστό, ίσως όμως να μην είναι γνωστό αλλού. Στην περίπτωση αυτή (εάν το σκέφτηκε έτσι), εμπεριέχει κι ένα “ρίσκο” αυτό που κάνει, διότι σε κάποιο χώρο που ενδεχομένως να απευθύνεται, τελευταίως δεν δείχνουν να είναι και πολύ... “φανατικοί” των παραδοσιακών “γεύσεων” και των... anadám babadám. Αναζητούν, όπως λέγεται, κάτι “ποιο εκλεκτό”΄(όπως έλεγε κι ο Φέρμας στον Βέγγο). Οπότε η νεοδημοκρατική σημαία της εποχής του Ράλλη, ενδεχομένως στην Ημαθία να συγκινεί πολλούς, για αλλού όμως δεν παίρνουμε και όρκο.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, με κάτι τέτοια εύστοχα, όπως με αυτή τη φωτογραφία, ο Τάσος Μπαρτζώκας κερδίζει εντυπώσεις και μπορεί να γίνεται ακόμη πιο συμπαθής. Στην Ημαθία τουλάχιστον. Τα άλλα θα τα δει αλλιώς...
Ιδού και η φωτογραφία. Δεν συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου