Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Το παράδειγμα της Συκιάς, τόνισε ο Γιώργος Ουρσουζίδης, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχέδιου για τα δάση

 Το παράδειγμα της Συκιάς Ημαθίας ανέφερε στη Βουλή, ο βουλευτής Ημαθίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, για να παρουσιάσει ως παράδειγμα, τα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες, μέσα από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα δάση. Κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, ισχύει και για άλλες...
περιοχές, όπου μέχρι τώρα, η Πολιτεία εγκαλούσε πολίτες σχετικά με εκτάσεις που κατείχαν για λόγους επιβίωσης, με πολλές άσχημες εξελίξεις σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ουρσουζίδης μιλώντας πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συζήτησε το νομοσχέδιο για τα δάση, ανέφερε σχετικά:

"Σήμερα κάνουμε το αυτονόητο. Άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες, που ήρθαν από την παλιά πατρίδα, στη νέα τους πατρίδα, όχι πάντα ευπρόσδεκτοι, εκχέρσωσαν εκτάσεις με τα ίδια τους τα χέρια, προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να επιβιώσουν.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί, έσκαψαν το έδαφος με τα χέρια τους, για να μπορέσουν να ζήσουν, να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Και ξαφνικά η Ελληνική Πολιτεία, μετά από πολλές δεκαετίες, τους καλούσε να απολογηθούν για αυτή τους την πράξη, επειδή οι συγκεκριμένες εκτάσεις ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές.

Τέτοια προκλητική συμπεριφορά από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας, αντιμετώπισαν και οι πολίτες του Νομού Ημαθίας, αναφέρομαι ειδικότερα στο χωριό Συκιά (και αλλού), όπου εκτός των αγροτεμαχίων που είναι μια εντελώς ήπια μορφή ενασχόλησης και δραστηριότητας, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αντιμετώπιζαν πριν την ψήφιση αυτού του νόμου, το ενδεχόμενο να χάσουν και τα σπίτια τους, γιατί και τα ίδια τους τα σπίτια έχουν οικοδομηθεί πάνω σε εκτάσεις με παρόμοιο χαρακτηρισμό.

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα η Πολιτεία για να πράξει το αυτονόητο. Να αποτυπώσει την πραγματικότητα πάνω σε ένα χαρτί, που λέγεται νόμος, που κατοχυρώνει ουσιαστικά το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων, να συνεχίσουν να ζουν, χωρίς η Πολιτεία να τους προξενεί προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου