Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Αισιόδοξος ο Γ. Ουρσουζίδης, για τη “συνδεδεμένη” στα τεύτλα. Αισιόδοξα μηνύματα και από την πλευρά της ΕΒΖ

Σύμφωνα με ενημέρωση, που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Ημαθίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, μετά από επικοινωνία του με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναμένεται η εξόφληση της “συνδεδεμένης” ενίσχυσης, που αφορά στα τεύτλα και στο βαμβάκι, την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη (την ερχόμενη δηλαδή). Το ύψος της “συνδεδεμένης” ενίσχυσης για το βαμβάκι έχει ήδη...
ανακοινωθεί, στα 74,90 ευρώ ανά στρέμμα. Το ύψος της “συνδεδεμένης” ενίσχυσης για τα τεύτλα, αναμένεται να γνωστοποιηθεί. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ουρσουζίδης, “η εκτίμηση μου είναι, ότι θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού τα στοιχεία αυτό δείχνουν, δηλαδή, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται στα 6.835.089 ευρώ, που αφορά σε καλλιέργεια 58.000 στρεμμάτων περίπου (2016), συνεπώς δικαιολογείται η αισιοδοξία για καλή τιμή”.

Εμείς ως troika24 να προσθέσουμε ότι στον τομέα της τευτλοκαλλιέργειας, υπάρχει γενικά ένα αισιόδοξο κλίμα, που εν πολλοίς οφείλεται στη Διοίκηση της Βιομηχανίας Ζαχάρεως και στις “κινήσεις” που έκανε, έχοντας ως στρατηγική επιλογή, να σταθεί στο πλευρό των καλλιεργητών. Στο πλαίσιο αυτό, εξοφλήθηκαν όλες οι απλήρωτες παραγωγές, του 2015 και 2016, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε έγκαιρα η προετοιμασία, για την καμπάνια του 2017.

Η ανταπόκριση των καλλιεργητών είναι σχετικά καλή, έχοντας ήδη σπείρει περί τα 80.000 στρέμματα, κοντά στον στόχο των 85-90 χιλιάδων που είχε τεθεί από τη Διοίκηση. Η Ημαθία βρίσκεται μπροστά στην προσπάθεια αυτή, έχοντας σπαρθεί στην περιοχή της, τα περισσότερα στρέμματα. Κι αυτός είναι ο λόγος που μέχρι τις 20 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο Πλατέος, όπως και αυτό της Ορεστιάδας.

Αντίθετα, σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις, που έχει πληροφορηθεί και το troika24, δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο των Σερρών (παρά την αισιοδοξία που υπήρχε και λόγω της πρόσφατης επίσκεψης που έκανε εκεί, ο υπουργός Νίκος Παππάς), για τον λόγο ότι στην ευρύτερη περιοχή θα έπρεπε να έχουν σπαρθεί περί τις 30.000 στρέμματα και μέχρι στιγμής έχουν σπαρθεί μόνο 15.000 στρέμματα (η περίοδος της σποράς, ολοκληρώνεται στα μέσα Απριλίου και θεωρείται απίθανο να υπάρξει μια άλλη εξέλιξη).

Στο πλαίσιο αυτό, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, αναμένεται και η προκήρυξη των προσλήψεων εποχικού προσωπικού για το εργοστάσιο Πλατέος. Μάλιστα λόγω της έγκαιρης προετοιμασίας και της αναμενόμενης “φουλ” λειτουργίας του εργοστασίου, ο αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν θα είναι μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου