Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Έρχονται οι 10 + 1 cine-εκπλήξεις της Marvel

Με την ημερομηνία προβολής της νέας περιπέτειας της Marvel, "Οι Φύλακες του Γαλαξία 2" να πλησιάζει (*), έρχονται και 10 + 1 εκπλήξεις της Marvel που παραπέμπουν σε χαρακτήρες, μελλοντικές ταινίες και στοιχεία πλοκής του
ευρύτερου σύμπαντος της Marvel. Μας αρέσει ο κινηματογράφος και κυρίως μας αρέσει η Marvel. Δόκτορ Στρέιντζ, Φιν Φανγκ Φουμ, Slither και Χάουαρντ o Πάπιας, Iron Man, Captain America, Thor, Human Torch, Χούλκ και άλλοι τόσοι. ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ...Διαβάστε παρακάτω, μόνο ας είστε fan....

Ο Δόκτορ Στρέιντζ

Πολύ πριν εισέλθει στην τρίτη φάση της, η Marvel είχε αρχίσει να βάζει τα θεμέλια των μελλοντικών ταινιών της. Έτσι, σε σκηνή της ταινίας Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ο Κάπταιν, η Black Widow και ο Falcon αντιμετωπίζουν έναν πράκτορα της SHIELD, ο οποίος ενημερώνει τους τρεις ήρωες ότι η HYDRA παρακολουθούσε μία σειρά ατόμων, ανάμεσά τους ο Μπρους Μπάνερ (γνωστός ως Χαλκ) και ο Στίβεν Στρέιντζ (ο Doctor Strange). Αρκετά χρόνια μετά, ο Doctor Strange έφτασε στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Φιν Φανγκ Φουμ
Ένας από τους διάσημους αντιπάλους του Iron Man, είναι ένας τεράστιος εξωγήινος δράκος, ο Φιν Φανγκ Φουμ, ο οποίος στο Iron Man εμφανίζεται... σε ένα τεράστιο πόστερ στον δρόμο.

Το κατάστημα του Συλλέκτη
Στο Guardians of the Galaxy, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν αφέθηκε ελεύθερος να διασκεδάσει όταν «έστηνε» το κατάστημα του Συλλέκτη (Μπενίτσιο ντελ Τόρο). Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να δει πλάσματα από την ταινία του Γκαν, Slither και τον Χάουαρντ την Πάπια, καθώς και τον διαστημικό σκύλο Κόσμο, μέλος των Guardians στα κόμικ.

Ο Χάουαρντ Σταρκ φαν του Captain
Στο Iron Man 2, o Τόνι Σταρκ ψάχνει τα πράγματα του πατέρα του. Μεταξύ εγγράφων και εφημερίδων, ο θεατής μπορεί να δει ένα παλιό κόμικ του Captain America.

Μια μπουνιά στον Χίτλερ
Ο Captain America γυρίζει τον κόσμο στέλνοντας μηνύματα καλής θέλησης. Σε μία στιγμή δίνει μια μπουνιά στον Αδόλφο Χίτλερ. Η σκηνή αποτελεί ευθεία αναφορά στο πρώτο εξώφυλλο του Captain America.

Ένα διαφορετικό flashback
Η τρίτη ταινία Iron Man ξεκινά με ένα πάρτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βέρνη της Ελβετίας. Εκεί, ο Τόνι Σταρκ συναντά τον χαρακτήρα του Γκάι Πιρς. Ωστόσο, συναντά και κάποιον άλλο: πρόκειται για τον Δόκτορα Γίνσεν που ερμηνεύει ο Σον Τουμπ. Στην πρώτη ταινία Iron Man, ο Δρ. Γίνσεν είναι ο επιστήμονας που κρατείται στην ίδια σπηλιά με τον Iron Man, ο οποίος τον βοήθησε να χτίσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα. Σε εκείνη την συνάντηση ο Γίνσεν είπε στον Σταρκ ότι έχουν ξανασυναντηθεί σε συνέδριο στη Βέρνη. Ο Σέιν Μπλακ διάβασε το μάθημά του.

Έμμεση αναφορά στον Μαύρο Πάνθηρα

Μπορεί στο νέο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος να είδαμε επιτέλους τον Μαύρο Πάνθηρα, ωστόσο μία έμμεση αναφορά γίνεται στην ταινία Avengers: Η Εποχή του Ultron. Εκεί, η ομάδα υπερηρώων συναντά τον Γιούλισις Κλάουε, έναν έμπορο όπλων που έχει κλέψει μία μεγάλη ποσότητα του στοιχείου βιμπράνιο από μία αφρικανική χώρα που ονομάζεται Γουακάντα. Από τη Γουακάντα προέρχεται ο Μαύρος Πάνθηρας, ενώ ο Κλάουε αποτελεί έναν από τους αντιπάλους του.

Το γάντι με τα πετράδια

Σε σκηνή στον Thor που λαμβάνει χώρα στο θησαυροφυλάκιο όπου φυλάσσονται τα όπλα του Άσγκαρντ, βλέπουμε ένα γάντι στο βάθος. Πρόκειται για το γάντι με τα πετράδια, το λεγόμενο Infinity Gauntlet που δίνει σε αυτόν που το φορά ιδιότητες θεού. Αυτό αναζητά και ο Thanos. Το σχέδιο το έχουμε δει να διαμορφώνεται και σε άλλες ταινίες της Marvel, αλλά θα εξελιχθεί πλήρως στο Avengers: Infinity War.

O Χάρτης των Υπερηρώων

Μετά τους τίτλους τέλους της δεύτερης ταινίας Iron Man, ο Iron Man μιλά με τον Νικ Φούρι. Στο βάθος διακρίνεται χάρτης που αναφέρει διάφορες τοποθεσίες: Νιου Μεξικό (όπου βρίσκεται το σφυρί του Μγιόλνιρ), η Νέα Υόρκη (πατρίδα του Χαλκ), η Ανταρκτική (όπου ανακαλύπτουν τον παγωμένο Captain America) και τη νοτιοδυτική Αφρική (πατρίδα του Μαύρου Πάνθηρα).

The Human Torch

Υπάρχουν πολλοί άλλοι χαρακτήρες της Marvel που δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ταινίες, ωστόσο στο Captain America: The First Avenger γίνεται μία αναφορά στον The Human Torch (όχι των Fantastic Four, αλλά ένα ανδροειδές που μπορεί να... τυλίγεται στις φλόγες). Σε σκηνή στην Expo ο θεατής διακρίνει σε μία προθήκη τη στολή του σούπερ ήρωα.

Planet Hulk
Και ένα easter egg από το νέο τρέιλερ της ταινίας Thor: Ragnarok. Η ταινία του Τάικα Γουατίτι φαίνεται πως ενσωματώνει μεγάλα τμήματα του δημοφιλούς κόμικ Planet Hulk, μεταξύ άλλων την άφιξη του Χαλκ στον πλανήτη Σακάαρ και τη μετατροπή του σε μονομάχο.

* Η ταινία «Οι Φύλακες του Γαλαξία 2» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 4 Μαΐου, σε διανομή Feelgood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου