Σάββατο 8 Απριλίου 2017

"Οι εργαζόμενοι δεν είναι προϊόντα στα ράφια των Σ/Μ". Θέση του Γιώργου Κάκαρη για την περίπτωση “Καρυπίδη”

Ο Γιώργος Κάκαρης,
Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας,
διατυπώνει τη θέση του,
για την υπόθεση των εργαζόμενων,
στα Σ/Μ “Καρυπίδη”

μετά την συζήτηση του θέματος
στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των Σ/Μ Καρυπίδη απευθύνθηκαν στο Δήμο, ζητώντας έμπρακτη στήριξη στην ιδιαιτέρως σοβαρή και δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολυσύνθετα, καθώς
βρίσκονται μπροστά σε βίαιες αλλαγές των εργασιακών τους σχέσεων. Μετά τον εκβιασμό που τους ασκήθηκε, για μείωση των οφειλομένων δεδουλευμένων 50% και μεσοσταθμική μείωση μισθών 20% σε συνδυασμό με την απειλή πτώχευσης, το επίδομα των 1000 ευρώ που δόθηκε από την κυβέρνηση είναι ασπιρίνη μπροστά στον όγκο του προβλήματος.

Γνωστή η κατάσταση του εργασιακού βίου αυτής της χώρας, με παρόμοια φαινόμενα εκμετάλλευσης εργαζομένων και πλουτισμού σε βάρος τους από επιχειρηματίες. Την τελευταία όμως περίοδο των μνημονίων υπήρξε μία συνολική απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, η κατεύθυνση σε νομοθετικό πλαίσιο είναι προς την κατάργηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων, έγιναν τα πάντα να διαμορφωθεί το έδαφος για τον εκτροχιασμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Και στην περίπτωση αυτών των εργαζομένων έχουμε να κάνουμε με μια παρόμοια περίπτωση που σε βάρος των εργαζομένων κάνουν κάποιοι «γούστα».
Επίσης γνωστή η πρακτική επιχειρηματιών να ασκούν πίεση σε πολιτικούς και αιρετούς για ευνοϊκότερη μεταχείριση, εκμεταλλευόμενοι τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

Στην περιοχή μας, δυστυχώς, είχαμε ακόμη και την εκμετάλλευση της ιστορικής ομάδας της πόλης σε ρόλο «ασπίδας» τέτοιων επιχειρηματιών. Και εδώ έχουμε τις ευθύνες όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά. Ήρθαμε και παραχωρήσαμε (προσωπικά δεν το ψήφισα, αλλά δεν αποποιούμαι των συλλογικών ευθυνών μου) το δημοτικό στάδιο της πόλης μας έναντι ενοικίου (και μάλιστα χαμηλού), το οποίο ωστόσο δεν καταβάλλεται εδώ και χρόνια. Πολλές χιλιάδες ευρώ οι οφειλές στο δήμο μας και κατά επέκταση σε όλους τους δημότες. Τι κάναμε; Πότε ξυπνήσαμε; Με όλα αυτά ας μην απορούμε για την απαξίωση της πολιτικής…

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν "μαύρο" Πάσχα, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, ούτε να μασάμε τα λόγια μας... Όσο με αφορά, ποτέ δεν θα κρύψω αλήθειες και δεν θα χαϊδέψω αυτιά κανενός… Μεγάλη υπόθεση να τα έχεις καλά με την συνείδηση σου!
Δεν είναι οι άνθρωποι αναλώσιμα προϊόντα σε ράφια των Σ/Μ τους, ούτε η πολιτική-οι το σύστημα προώθησης αυτών…

Καλή δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτή την δύσκολη κατάσταση!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου