Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ρεσιτάλ βιολιού και βιολοντσέλου, από το Ωδείο της Μητροπόλεως, με τις Ναουσαίες Κατερίνα και Σοφία Μάιου

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, διοργανώνει ρεσιτάλ Βιολιού - Βιολοντσέλου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, και ώρα 8:30 μ. μ., στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εκ Ναούσης αδερφές Σοφία και Κατερίνα Μάιου που θα παίξουν έργα Bach, Hoffmeister και Beethoven.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ακολουθούν τα εντυπωσιακά βιογραφικά, της Σοφίας και της Κατερίνας Μάιου:


Κατερίνα ΜάιουΗ Κατερίνα Μάιου γεννήθηκε στη Νάουσα τον Ιανουάριο του 1986. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Παρακολούθησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών» Νάουσας και στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας. Έλαβε πτυχίο βιολοντσέλου από το Ωδείο «Δημητρίου» στην Κοζάνη με καθηγητή τον Δαμιανό Καϊλόγλου. 

Συμμετείχε δύο φορές στο μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσ/νίκης και απέσπασε και τις δύο φορές το 3ο Βραβείο στο βιολοντσέλο. Ήταν μέλος της Ορχήστρας Νέων Νάουσας, της Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, του μουσικού συνόλου του Ωδείου Αριστοτέλης Νάουσας και της Ορχήστρας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θράκης. Το 2005 συμμετείχε σε ορχήστρα η οποία συνεργάστηκε με το συγκρότημα «Εκτός Ορίων» για το 10ο Φεστιβάλ «Μάνος Χατζιδάκις» στην Ξάνθη, ενώ το καλοκαίρι του 2013 συμμετείχε στο φεστιβάλ Artville 2 Νάουσας με το συγκρότημα Evensound.

Από το Σχολικό Έτος 2014 - 2015 είναι καθηγήτρια του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Σοφία ΜάιουΗ Σοφία Μάιου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1983 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στην Εστία Μουσών Νάουσας.Το 1997 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό Βορείου Ελλάδος που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το 2ο βραβείο στο βιολί (1ο Βραβείο δεν δόθηκε).

Το 2009 απόκτησε πτυχίο βιολιού με άριστα 10 παμψηφεί και στη συνέχεια, φοιτώντας με υποτροφία, το 2012, δίπλωμα βιολιού με γενικό βαθμό άριστα από την Εστία Μουσών Νάουσας με καθηγητή τον Νικολάε Βανάουτσεκ.Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων Νάουσας και στην Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, ως μέλος και ως σολίστ και από το 1996 ως το 2016 έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ με έργα για σόλο βιολί καθώς και μουσικής δωματίου με συναυλίες σε Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Το 2010 συμμετείχε ενεργά στην 1η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Μουσικής στα σεμινάρια βιολιού με τον καθηγητή Ulf Hoelscher και τον Γιάννη Κορμπέτη στην Ασπροβάλτα.Από το 2013 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννίνων.Από το 2015 διδάσκει στο κλασσικό Ωδείο Ορφανίδου. Επίσης είναι μέλος της Ορχήστρας ProMusica.

Παράλληλα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας) και σήμερα εργάζεται στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης (πρώην Γαληνός).Από το Σχολικό Έτος 2014 είναι καθηγήτρια του Ωδείου της Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου