Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Νάουσα: Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών

Στις 29 & 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών από τοn Σύλλογο Πολιτισμού ενCANTO στη Νάουσα. Δεκατρείς χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Μηχανιώνα Θεσ/νίκης, Ν. Μάδυτος Δ. Βόλβης, Νίκαια Λάρισας) και περισσότερα από 550 παιδιά-χορωδοί θα πλημμυρίσουν την πόλη με μουσικές και τραγούδια.Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Πολιτισμού ενCANTO και γίνεται σε συνέχεια της περσινής
πρώτης διοργάνωσης που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η προσπάθεια πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Νάουσας και στηρίζεται στην αμέριστη συμπαράσταση εθελοντών πολιτών και των χορηγών-υποστηρικτών.
Εκτός από τις δυο συναυλίες που θα λάβουν χώρα Σάββατο και Κυριακή στις 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο, η διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, όπως «πάρτι» χορωδών το βράδυ του Σαββάτου, περιπατητική διαδρομή πολιτιστικού ενδιαφέροντος και παρέλαση τραγουδιού στο κέντρο της πόλης.
Στη διοργάνωση συμμετέχει η Φιλαρμονική που θα κηρύξει την έναρξη των συναυλιών.
Η διοργάνωση ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό στην πόλη, όπου η μουσική και οι παιδικές φωνές θα έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι θα συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην εξωστρέφεια της πόλης, στην τόνωση της πολιτιστικής δραστηριότητας -και όχι μόνο, καθώς και στην πολύπλευρη επικοινωνία των πόλεων μεταξύ τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό με προκράτηση θέσεων, η οποία θα ξεκινήσει 24 Απριλίου στο τηλ 6984870878 μεταξύ 17.00-21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου