Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Αντώνης Χατζηδιαμαντής: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως. Βιογραφικά στοιχεία.

Ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρως, που αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, είναι οικονομολόγος, σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης. Γεννήθηκε το 1958 στο Ρωσσοπούλι της Λήμνου. Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα, στο Ν. Λέσβου και στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002, ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού “Νέα Σελίδα” στην Επαρχία Λήμνου, ενώ ήταν και Δήμαρχο Λήμνου. Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα νησιωτικής πολιτικής συνεργάστηκε με εθνικές και περιφερειακές αρχές καθώς και με πολλούς σημαντικούς Δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και συλλογικών φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος στο ΔΣ της Βιομηχανίας Ζάχαρης εδώ κι ένα χρόνο, μέχρι πρόσφατα ως αντιπρόεδρος. Αναλυτικά, μερικά βιογραφικά στοιχεία του, είναι και τα παρακάτω:

Ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής γεννήθηκε το 1958 στο Ρωσσοπούλι της Λήμνου απ΄ όπου κατάγονται και οι δύο γονείς του. Είναι παντρεμένος με την ζωγράφο και καθηγήτρια Ειρήνη Χριστοφορίδου και πατέρας ενός γιου. Ο πατέρας του Θεοφάνης Χατζηδιαμαντής, αγωνιστής της Εθνικής αντίστασης και δυο φορές εξόριστος στη Γυάρο, την περίοδο του εμφυλίου αλλά και το 1967, τον γαλούχησε με τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατικής αριστεράς. Το 1964, η οικογένεια του αναγκάσθηκε να μετοικίσει στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Το 1995, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρίας με αντικείμενο τα θέματα στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, περιφερειακής ανάπτυξης, οργάνωσης επιχειρήσεων και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργή παρουσία στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του. Συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια φοιτητικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ασχολήθηκε συστηματικά με την ενεργοποίηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Λέσβου.
Εγκατεστημένος στην Μυτιλήνη δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών (1987-1995) στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λήμνο.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί εντατικότερα με τα ιδιαίτερα προβλήματα της Περιφέρειας και ιδίως της Λήμνου. Στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2002, ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέα Σελίδα» στην Επαρχία Λήμνου. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Λήμνου.

Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα νησιωτικής πολιτικής συνεργάστηκε με εθνικές και περιφερειακές αρχές καθώς και με πολλούς σημαντικούς Δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και συλλογικών φορέων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, ασχολήθηκε συστηματικά με τα προβλήματα των νησιών του Β. Αιγαίου και ιδιαίτερα της Λήμνου σε συνεργασία με τους Δήμους, την Αναπτυξιακή Εταιρεία και άλλους φορείς του νησιού. Οι συνεργασίες αυτές την τελευταία εικοσαετία έχουν αποδώσει σημαντικά έργα για τη Λήμνο. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η δημιουργία του πρώτου, στο Αιγαίο, συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, η δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου, η κατασκευή και λειτουργία πρωτοποριακών έργων όπως το φυσικό σύστημα βιολογικού καθαρισμού, ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ανάπλασης της Μύρινας, τα προγράμματα προστασίας και ανάδειξης της Χορταρόλιμνης - Αλυκής, οι οικολογικές διαδρομές της Λήμνου, καθώς και έργα ανάδειξης και προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και προβολής του νησιού.


ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
Πέρυσι τέτοια εποχή, συμπεριλήφθηκε στη νέα Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου. Όλο αυτό το χρόνο, ως Αντιπρόεδρος αλλά κυρίως ως οικονομολόγος (έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία ως manager στον ιδιωτικό τομέα αλλά και μέσω της εξειδίκευσής του, με τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων), είχε καθοριστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στα θέματα της Βιομηχανίας και γνωρίζει άριστα όλα τα θέματά της. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε ως ο πιο κατάλληλος να αναλάβει τη θέση του Προέδρου, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που είναι καθοριστική, καθώς η φετινή χρονιά, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία της Βιομηχανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου