Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γιατί δεν είπαν κάτι και για τη φέτα;

Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Ημαθίας, τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.
Μίλησε για τον ΕΦΚΑ, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των αγροτών είναι ευνοημένη, για την «κάρτα αγρότη», για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών, τονίζοντας ότι «οι αγρότες δανειολήπτες που δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα πρέπει να έχουν εναλλακτικούς τρόπους

χρηματοδότησης, με χαμηλά επιτόκια ώστε να μπουν ξανά στην παραγωγή και να καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρθηκε στο θέμα των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων («στόχος μας ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων, να πέσει και κάτω από τους 6 μήνες» όπως είπε χαρακτηριστικά) όπου ανακοίνωσε και ότι οι αποζημιώσεις των δενδροκαλλιεργητών (χαλάζι, παγετό κλπ) θα πληρωθούν τέλη Απριλίου, τόνισε πως έιναι ακατάσχετες οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για την οζώδη δερματίτιδα (αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις), υπενθύμισε ότι οι «συνδεδεμένες» θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα», αναφέρθηκε στα χρέη των αγροτών προς τον ΟΓΑ, αναφέροντας ότι γίνονται προσπάθειες για νέα ρύθμιση, αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό, δεν θέλησε να σχολιάσει την αλλαγή στο Δ.Σ. της Βιομηχανίας Ζάχαρης, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το θέμα, τόνισε όμως ότι εάν «ξεχρεώσει» από παλιές αμαρτίες, είναι μια βιομηχανία που «μπορεί να εκτοξευτεί».

Μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν, η αξιοποίηση της «Τάφρου 66» για άρδευση, η διευθέτηση θεμάτων αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων, οι δασικοί χάρτες, η υποστελέχωση των υπηρεσιών κλπ


Αναφέρθηκε ακόμη και σε περιβαλλοντικά θέματα (λογικό διότι ανήκει στο κόμμα των Οικολόγων) αλλά και στα θέματα της ονομασίας των Σκοπίων και των εθνικών εκλογών («οι εκλογές θα γίνουν το 2019» επανέλαβε).

Για όλα μίλησε ο Γιάννης Τσιρώνης.
Για ποιο θέμα όμως δεν μίλησε, ο αναπληρωτής υπουργός, που είναι αρμόδιος για τα θέματα της κτηνοτροφίας;

Δεν είπε τίποτα για το θέμα της φέτας !!!
Ούτε και ρωτήθηκε, κατά πως φαίνεται, στη συνέντευξη τύπου, ενώ παραμένει απορίας άξιο εάν του τέθηκε και ως «θέμα» στη συνάντηση με τους αιγοπροβατοτρόφους, που όπως ανακοινώθηκε, είχε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Να μην του τέθηκε;
Ενδεχομένως. Και γιατί να του τεθεί;
Ολόκληρος Επίτροπος Ευρωπαϊκής Ένωσης ήλθε εδώ (μαζί με τον τον υπουργό Αγροτικής Ανάτυξης αυτοπροσώπως) και ούτε καν τον πλησίασαν για να του το θέσουν, θα το έθεταν στον Τσιρώνη;

Για ποιο λόγο; Για να τους υπενθυμίσει και ο Τσιρώνης με τη σειρά του ότι κάποιοι «δικοί» τους ευθύνονται, για ότι έγινε με τη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά, για τη φέτα; Φτάνει που τους το χτυπούν τόσοι και τόσοι. Να τους το «χτυπούσε» στα μούτρα και ο Τσιρώνης; Και μέσα στην έδρα τους; Πολύ πάει…

Οπότε, φαίνεται να το άφησαν για μια ακόμη φορά, όπως έχουν αφήσει πλέον και όλη την υπόθεση της φέτας (γενικώς), παρά τους δήθεν λεονταρισμούς τους, τότε στην αρχή. Ευγενής καθώς φαίνεται και ο Γ. Τσιρώνης, κατανόησε τη δυσκολία τους και το αγνόησε επίσης.

Καλή χώνεψη…



(ΥΓ: Η φωτο που αναδημοσιεύουμε είναι από τη συνέντευξη τύπου του Γ. Τσιρώνη στη Βέροια και προέρχεται απο τη γνωστή ιστοσελίδα veriotis.gr (Βεροιώτης) που την κάλυψε δημοσιογραφικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου