Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η γαρίδα... Pink Floyd, που ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και.... σκοτώνει

Θυμίζει ροκ συγκρότημα, αυτή η γαρίδα, όταν ανεβάζει τα... ντεσιμπέλ του βυθού για να... σκοτώσει, παράγοντας έναν εκκωφαντικό κρότο με την υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα της. Κι αυτός είναι ο λόγος, που βαφτίστηκε προς τιμήν του βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd. Οι Pink Floyd βέβαια δεν ήταν.. θανατηφόροι, όμως είναι το αγαπημένο συγκρότημα του ερευνητή της γαρίδας. Οπότε...

Το νέο είδος, το οποίο εντοπίστηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα έξω από τις ακτές του Παναμά στον Ειρηνικό, βαφτίζεται επίσημα Synalpheus pinkfloydi με δημοσίευση στην επιθεώρηση Ζωολογίας Zootaxa.

Όπως και άλλα μέλη της οικογένειας των αλφειδών, το νέο είδος φιγουράρει μια υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα. Η δαγκάνα κλείνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε σχηματίζει μια φυσαλίδα ατμού μέσα στο νερό λόγω απότομης μείωσης της πίεσης. Η φυσαλίδα καταρρέει σχεδόν ακαριαία παράγοντας έναν κρότο που μπορεί σε κάποια είδη να ξεπερνά τα 200 decibel.

Τα θύματα του καρκινοειδούς σκοτώνονται ή κουφαίνονται επιτόπου.
«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών» ανέφερε ο Σάμι ντε Γκρέιβ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας στην οικογένεια των αλφείδων ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου