Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ομιλία Φωτιάδη στη Βέροια

Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας διοργανώνουν διάλεξη του Ημαθιώτη καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα «Θα παραμείνουμε απαθείς; Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ώρα 6:30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Έλλης 8, Βέροια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ακριβώς την ίδια ομιλία πραγματοποίησε ο Κ. 
Φωτιάδης προ ημερών και
στην Καστοριά (στο Δημαρχείο), με μεγάλη επιτυχία και άριστες εντυπώσεις στο ακροατήριο (την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, η Οργάνωση Ποντίων Καστοριάς «Ο Εύξεινος Πόντος» και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς).


Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στο Πανεπιστήμιο Tubingen Γερμανίας πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του και τη διατριβή του. Το 1989 εκλέχτηκε λέκτορας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1997 καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2016 αναγορεύτηκε σε ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στον ελληνισμό του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ρωσίας, τους κρυπτοχριστιανούς του Πόντου, τους εξισλαμισμούς της Μικράς Ασίας. Έχει συγγράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία, ενώ το έργο του «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» εκδόθηκε το 2004 από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Το τελευταίο βιβλίο του, που συνέγραψε με τον κ. Ευαγ. Τσιανάκα και έχει τίτλο «Το ποντιακό ζήτημα και η 19η Μαΐου εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου», Θεσσαλονίκη, 2015, αναφέρεται στα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια και τι γράφουν για την επέτειο της 19ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου