Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Είναι πλέον καλά ο Σίμπα και η Λούλα (βίντεο)

Ήταν οι τελευταίοι επιζώντες του ζωολογικού κήπου της Μοσούλης: ο Σίμπα το λιοντάρι και η Λούλα, η καφέ αρκούδα, τελικά γλίτωσαν από τον πόλεμο καθώς μια ομάδα κτηνιάτρων ρίσκαρε, σε μια δύσκολη αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη, για να μεταφέρει τα ζώα στην Ιορδανία. «Βρισκόμαστε μέσα στο αεροσκάφος με τα ζώα και αναχωρούμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Άμιρ Χαλίλ, ο κτηνίατρος που είχε
τεθεί επικεφαλής της αποστολής διάσωσης του Σίμπα και της Λούλα. «Αντιμετωπίζουμε ακόμη προβλήματα στο τελωνείο αλλά όλα πάνε καλά. Ένιωσα ανακούφιση» ανέφερε.

Μαζί με τους συναδέλφους του της οργάνωσης Four Paws («Τέσσερις πατούσες») που έχουν αναλάβει να σώζουν ζώα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Χαλίλ πήγε στο Ιράκ με μοναδικό σκοπό του να πάρει το λιοντάρι και την αρκούδα και να τα μεταφέρει μακριά από τον πόλεμο.

Εδώ και πέντε μήνες, στη Μοσούλη δίνεται μια ανελέητη μάχη μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αφού κατέλαβαν την ανατολική Μουσούλη, οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ελευθερώσουν και το δυτικό τμήμα της πόλης που έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο του 2014.

«Είμαι κτηνίατρος, δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με αυτά τα ζώα. Είναι πρόσφυγες. Είναι καθήκον μας να τα μεταφέρουμε σε ασφαλές καταφύγιο» προσέθεσε ο 52χρονος Αυστο-οαιγύπτιος κτηνίατρος, που δήλωσε αποφασισμένος να σώσει τον Σίμπα και την Λούλα.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου