Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Είδα τον Μπιν Λάντεν και του έριξα άλλη μια σφαίρα για σιγουριά»…

Ένα νέο βιβλίο έγραψε ο άνδρας που ισχυρίζεται πως ήταν ο εκτελεστής της ομάδας Seal του αμερικανικού Ναυτικού, που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, παρουσιάζοντας το λόγο που δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σώματός του ηγέτη της τρομοκρατίας. Στο βιβλίο του «The Operator», ο Ρόμπερτ Ο’Νιλ, αφηγείται την καριέρα του ως πρώην επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού, με πάνω από 400 αποστολές, αν και ο ρόλος του στην αποστολή της ελίτ ομάδας Seal για τον
εντοπισμό του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ήταν αυτή που τον έκανε διάσημο. Σύμφωνα με τον Ο’Νιλ, περπατούσε πίσω από τους συναδέλφους του την ώρα που έψαχναν το τριώροφο κτίριο στο οποίο διέμενε ο Μπιν Λάντεν. Στον πρώτο όροφο, μπορούσαν να διακρίνουν τον γιο του, Καλίντ, που κρατούσε ένα AK-47.
«Καλίντ, έλα εδώ» του ψιθύρισε η ομάδα Seal. Έσκυψε το κεφάλι του και πυροβολήθηκε στο πρόσωπο. Ένα άτομο της ομάδας και ο Ο’Νιλ προχώρησαν προς τον τρίτο όροφο. Μόλις εισέβαλαν στην κρεβατοκάμαρα του Μπιν Λάντε, ο ένας άνδρας σημάδεψε δύο γυναίκες, πιστεύοντας πως μπορεί να φορούν γιλέκα αυτοκτονίας, την ώρα που ο Ο’Νιλ πυροβόλησε τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα.
«Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, στόχευσα πάνω από τον δεξιό ώμο της γυναίκας και τράβηξα τη σκανδάλη δύο φορές» έγραψε, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News. «Το κεφάλι του Μπιν Λάντεν άνοιξε στα δύο και έπεσε. Του έριξα άλλη μία σφαίρα στο κεφάλι. Για σιγουριά». Υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με το ποιος έριξε την θανατηφόρα βολή, αν και οι περισσότεροι συμφωνούν πως ο Ο’Νιλ πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν στο κεφάλι. Σύμφωνα με άρθρο του «The Intercept», ο Ο’Νιλ πυροβόλησε τόσες φορές το κεφάλι του Μπιν Λάντεν που το μέτωπό του άνοιξε σε σχήμα V.
Στο βιβλίο του αναφέρει πως η ομάδα έπρεπε να «πιέσει» το κεφάλι του Μπιν Λάντεν ώστε να μοιάζει και πάλι με κεφάλι προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες εξακρίβωσης. Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος του ακρωτηριασμού του σώματος του Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τον Τζακ Μέρφι του «Sofrep», μιας ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ειδικών επιχειρήσεων.
Δύο πηγές είπαν στον Μέρφι το 2016, πως πολλοί από την ομάδα Seal έκαναν βόλτες γύρω από το σώμα του Μπιν Λάντεν, που κατέληξε τελικά με πάνω από 100 τρύπες από σφαίρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου