Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ενημερωτιές συνάντησεις του προέδρου της ΔΕΥΑΒ

Τους επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη (Δύναμη Πολιτών) και Γιώργο Μελιόπουλο (Λαϊκή Συσπείρωση) δέχθηκε (χωριστά τον καθένα) τη Μ. Τετάρτη στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΥΑΒ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης Γιώργος Ορφανίδης. Η επίσκεψη έγινε έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του προέδρου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, με σκοπό την ενημέρωσή τους σε θέματα της επιχείρησης.

Τον κ. Ορφανίδη πλαισίωσαν: ο Γενικός Δ/ντής της επιχείρησης Θωμάς Αχτσής, η αναπληρώτρια Διοικητική-Οικονομική Δ/ντρια Αικατερίνη Τσιαπάρα, ο Τεχνικός Δ/ντής Δημήτρης Δάσκαλος και ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Μαυρίδης.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πορεία της ΔΕΥΑΒ, τη λειτουργία της, την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, τη διάθρωσή της, τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, την υλικοτεχνική υποδομή, το ολιγάριθμο προσωπικό, την οικονομική κατάσταση, τα έργα που υλοποιεί (στις κοινότητες του δήμου), τα έργα που προγραμματίζει (όπως το δίκτυο αποχέτευσης στη Βεργίνα, την επέκταση της αποχέτευσης στο Μακροχώρι, την επέκταση-ολοκλήρωση του τηλέλεγχου-τηλεχειρισμού στις κοινότητες που δεν έχουν, την ανανέωση μέρους του δικτύου ύδρευσης της Βέροιας κ.λπ.). Ο κ. Ορφανίδης ενημέρωσε επίσης για τις μελέτες που η ΔΕΥΑΒ έχει ολοκληρώσει (για τα έργα υποδομών στις κοινότητες, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τα δίκτυά της) και αυτές που προγραμματίζει (επέκταση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεών της), την αναβάθμιση του λογισμικού και της μηχανογράφησης και την επέκταση των σημείων εξόφλησης των λογαριασμών, προς εξυπηρέτηση των πελατών-καταναλωτών της επιχείρησης, ειδικά στις κοινότητες.

Για την έναρξη αυτής της προσπάθειας αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωσή της, ο κ. Ορφανίδης ζήτησε την πολιτική στήριξη των δύο πολιτικών και του συνόλου του πολιτικού φάσματος της πόλης και του δημοτικού συμβουλίου στο έργο της ΔΕΥΑΒ. «Στόχος μου είναι, να δοθεί μια κατεύθυνση έργων στην επιχείρηση, ικανή να δώσει ρεαλιστική και μακρόχρονη προοπτική», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Οι καλεσμένοι πολιτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση, ενημερώθηκαν, έθεσαν ερωτήσεις και κράτησαν σημειώσεις, με τον κ. Καραπαναγιωτίδη να δηλώνει: «Η ΔΕΥΑΒ εκτελεί σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται αντικειμενικά. Θα βοηθήσω όσο μπορώ».
Η ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων θα συνεχιστεί από τον πρόεδρο και τα στελέχη της επιχείρησης, ώστε να αποκτήσουν όλοι μια ρεαλιστική άποψη για τη ΔΕΥΑΒ και το έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου