Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Ημαθία – Σποράδες, μέσω... Θεσσαλονίκης. Ξεκινούν τα πλοία στις 2 Ιουνίου. Δείτε τα δρομολόγια

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα αρχίζει για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσσαλονίκης με τις Σποράδες, με πλοίο της Hellenic Seaways. Η σύνδεση με Σκιάθο (φωτο), Σκόπελο και Αλόννησο ξεκίνησε και πάλι πέρσι, μετά από χρόνια ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα για σύνδεση των νησιών, με την Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και
στο παρελθόν. Όπως φάνηκε και από τις πληρότητες, αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού, η σύνδεση που ξεκίνησε πέρσι στέφθηκε με επιτυχία κι έτσι η Hellenic Seaways επιστρέφει για να συνδέσει τις συγκεκριμένες περιοχές και πάλι, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου.
Ειδικότερα για την Σκόπελο και την Αλόννησο που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως η Σκιάθος, η σύνδεση αυτή η υπήρξε καθοριστική για την αύξηση των τουριστικών ροών. Αλλά και στο νησί του Παπαδιαμάντη η σύνδεση, με τη Θεσσαλονίκη έφερε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Εκτός από τα νησιά όμως, η σύνδεση βοήθησε και τη Θεσσαλονίκη, με πολλούς τουρίστες να συνδυάζουν την παρουσία τους στην πόλη με διακοπές στα νησιά των Σποράδων.

Το πλοίο Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους θα συνδέει και φέτος τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 10:00, με κατεύθυνση Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο.
Η επιστροφή θα γίνεται κάθε μεσημέρι στις 14:30 από Αλόννησο, με στάσεις σε Σκόπελο, Σκιάθο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 18:40.
H τιμή του εισιτηρίου θα είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, ενώ θα ισχύουν όπως και πέρσι οι προσφορές της Cosmote.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου