Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Καρχαρίας της έκοψε το χέρι όταν ήταν 13 κι από τότε έγινε πρωταθλήτρια του σερφ, ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα

Η Μπέθανι Χάμιλτον μεγάλωσε στη Χαβάη και με το σερφάρισμα να αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής της. Όμως στην ηλικία των 13 χρόνων η Μπέθανι Χάμιλτον είχε ένα από πιο τρομακτικά ατυχήματα που έχουν συμβεί ποτέ σε θάλασσα. Ένας καρχαρίας της επιτέθηκε ενώ έκανε σέρφινγκ στις ακτές του νησιού Καουάι της Χαβάης.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν τραγικό. Η Μπέθανι έχασε το αριστερό της χέρι. Ωστόσο, αυτό που για
κάποιον άλλον θα ήταν ένα γεγονός αποτρεπτικό για να συνεχίσει τη ζωή του, για τη Μπέθανι, ήταν μια πρόκληση. Της πήρε κάμποσο καιρό μέχρι να συνηθίσει να ισορροπεί με το ένα χέρι και αμέσως δήλωσε συμμετοχή στον τοπικό αγώνα για τα παιδιά της ηλικίας της. Πήρε την 5η θέση, και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες σέρφερ όχι μόνο της Χαβάης, αλλά όλης της αμερικανικής ηπείρου.
Σερφάροντας με το ένα χέρι έχει καταφέρει να κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, με κορυφαία την 3η θέση στο αμερικανικό πρωτάθλημα Γυναικών (2007) και την ίδια ακριβώς θέση στο Παναμερικανικό του Ρίο ντε Τζανέιρο έναν χρόνο αργότερα. 
Μάλιστα όταν την ρώτησαν πως κατάφερε να κάνει το δράμα της χαρά και να σερφάρει με τέτοια ικανότητα, απάντησε: «για να σερφάρεις δεν χρειάζεσαι χέρια παρά αγάπη και ψυχή!» και η δική της σίγουρα έχει τρομερά κουράγια... 
Σήμερα η Μπέθανι (της οποίας η ιστορία έγινε και ταινία) είναι μια ευτυχισμένη μαμά και συχνά ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από την καθημερινότητα της ως μανούλα. Μια αληθινά δυνατή γυναίκα που μας επιβεβαιώνει ότι μια γυναίκα με ψυχή μπορεί να καταφέρει τα πάντα!  -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου