Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Τελικά, όταν ο Ουρσουζίδης λέει κάτι, αυτό γίνεται

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης δεν είναι καινούργιος στην πιάτσα. Χρόνια τώρα, μάχιμος στο ελεύθερο επάγγελμα του μηχανικού και γενικά δραστήριος στον επαγγελματικό χώρο του, έχει επαφή με την κοινωνία, ξέρει να συζητά με όλους, να ακούει τον κόσμο, να συγκρίνει πληροφορίες και να κάνει έγκυρες εκτιμήσεις, χωρίς να παρασύρεται. Είναι
αυτό που λέμε “πρακτικός άνθρωπος”, άνθρωπος της αγοράς, που σπάνια πέφτει έξω. Κι αυτός είναι ο λόγος, πως όταν λέει κάτι, το εννοεί και δεν λέει ότι να ναι...

Πριν από μερικέ ημέρες, ο ημαθιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ενημερωθεί για τις εκτιμήσεις που υπήρχαν από το υπουργείο, αλλά γνωρίζοντας ταυτόχρονα το κλίμα στα χωράφια, από τη συνεχή επικοινωνία του, με τον αγροτικό κόσμο (καθώς είναι από αυτούς που βγαίνει έξω και δεν καθηλώνεται στο γραφείο του), σύγκρινε τα πράγματα και έκανε μια πρόβλεψη για τις "ενισχυμένες" των τεύτλων, λέγοντας: “Η εκτίμηση μου είναι, ότι η ενισχυμένη των τεύτλων, θα είναι φέτος σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού τα στοιχεία αυτό δείχνουν, δηλαδή, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται στα 6.835.089 ευρώ, που αφορά σε καλλιέργεια 58.000 στρεμμάτων περίπου (2016), συνεπώς δικαιολογείται η αισιοδοξία για καλή τιμή”.

Πράγματι, όταν ανακοινώθηκε ότι τιμή της ενισχυμένης των τεύτλων, καθορίστηκε φέτος στα 72,45 ευρώ (από 50 ευρώ πέρυσι), πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν την πρόβλεψη του Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος όπως το είπε, έτσι και έγινε.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.

Πριν από καιρό, ο Γιώργος Ουρσουζίδης παρουσίασε στοιχεία που κατά την άποψή του έδειχναν ότι “δεν συνεπάγεται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” από τις αναμενόμενες φορολογικές περικοπές. Και το έκανε, κόντρα στους περισσότερους, που έλεγαν το αντίθετο. Τελικά, έγινε όπως το είπε ο Ουρσουζίδης.

Και πιο πριν, έχοντας έγκυρες πληροφορίες, κόντρα στην εποχική παραπληροφόρηση, ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσαν ότι “οι συνταξιούχοι αγρότες και μη, που ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα, πριν την εφαρμογή του νέου νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (4387/12.5.2016), δεν πρόκειται να υποστούν καμία περικοπή στις συντάξεις τους”. Δήλωση που είχε πανελλήνια προβολή, καθώς πάλι, οι περισσότεροι προέβλεπαν, το αντίθετο. Όμως για μια ακόμη φορά, τα πράγματα έγιναν όπως τα πρόβλεψε ο Ουρσουζίδης.

Τελικά, τέτοια κάνει ο βουλευτής και ολοένα και περισσότεροι συμφωνούν, πως όταν ο Ουρσουζίδης λέει κάτι, αυτό γίνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου