Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Τον Μητροπολίτη επισκέφθηκαν ενόψει των εκλογών τους, εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού Συνδυασμού Ημαθίας

Οι εκλογές για τα Επιμελητήρια, μπορεί να αργούν ακόμη (είναι τον Οκτώβριο), όμως το προεκλογικό κλίμα στα “επιμελητηρικά” της Ημαθίας, φαίνεται ότι ξεκινά νωρίς. Ήδη ακούγεται ότι η περίφημη κόντρα που ξέσπασε από την πλευρά του προέδρου της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας, με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, για το θέμα της Κουλούρας, έχει τις ρίζες της, στα προεκλογικά του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Πρόσφατα μάλιστα, ο
πρόεδρος Νίκος Ουσουλτζόγλου έκανε επώνυμη καταγγελία κατά του Κώστα Καλαϊτζίδη, με υπόνοιες ότι “προμοτάρει” για πρόεδρο, τον Σταύρο Γιανναβαρτζή κάτι για το οποίο δεν δόθηκε καμία απάντηση, από την άλλη πλευρά. 

Ενώ σήμερα ο συνδυασμός στον οποίο ηγείται ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, έστειλε ένα ακόμη δελτίο τύπου, για την πορεκλογική δραστηριότητα του. Δραστηριότητα που για πολλούς χαρακτηρίζεται και ως “πρώιμη”, προκειμένου να “προκαταβάλει” καταστάσεις, καθώς πληροφορίες θέλουν να εκκολάπτονται κι άλλες εξελίξεις, κυρίως σε σχέση με την διαφαινόμενη κατάσταση στο χώρο της Δεξιάς του Ν. Ημαθίας, χώρο από τον οποίο προέρχεται κατά βάση και ο συνδυασμός Γιανναβαρτζή.

Όλα αυτά βέβαια, θα φανούν στο προσεχές διάστημα, όμως για την ώρα, η είδηση είναι ότι ο συνδυασμός Γιανναβαρτζή στο πλαίσιο της προεκλογικής κίνησής του (ενδεχομένως και συμβολικά λόγω των ημερών) είχε σήμερα συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης. Συνάντηση για την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικό δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται τα εξής:

"Την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου αντιπροσωπεία του Επιμελητηριακού Συνδυασμού Ημαθίας με επικεφαλή τον κ. Σταύρο Γιανναβαρτζή, επισκέφτηκαν στα γραφεία της Μητροπόλεως,  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνα ενόψει των επικείμενων εκλογών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παρευρέθησαν τα μέλη του Επιμελητηρίου κ. Αποστολίδης Στέφανος, Πρόεδρος του Μεταφορικού Τμήματος, Σισμανίδης Κώστας, Σκουρτόπουλος Σωτήρης Πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος, Τσέας Στέλιος Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος, παρουσίασαν την πρόταση του συνδυασμού για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική για μια σειρά συνεργειών με την Εκκλησία με τελικό στόχο την ευημερία των ανθρώπων της Ημαθίας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας την ευχή και την ευλογία για τη Μεγάλη και Ιερή Εβδομάδα του Πάσχα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για όλες τις πτυχές του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργο της Μητρόπολης καθώς και την προσπάθεια της Εκκλησίας και του Ιδίου να προβάλει τους θρησκευτικούς θησαυρούς και τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, τόσο κατά τις επαφές με άλλους πνευματικούς ηγέτες όσο και στην διάρκεια των ταξιδιών του σε άλλες χώρες.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για συνεργασία και συνύπαρξη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα, καθώς όλοι εξήραν το σημαντικό έργο της Μητρόπολης που βοηθά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία συνανθρώπους μας και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον προς το επιχειρείν της Ημαθίας .

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση των μελών του συνδυασμού για συχνή επικοινωνία και επαφή των δύο θεσμών καθώς υπάρχει πραγματική αναγκαιότητα και οι πολίτες ζητούν αδελφωμένες δράσεις και λύσεις για τον τόπο τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου