Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Περιπολικό... Lamborghini. Περιγραφή, σύγκριση με... Ημαθία και τρία βίντεο με το νέο "όπλο" της Ιταλικής Τροχαίας

Την ώρα που στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας, οι ελλείψεις σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής είναι ο κανόνας (περιπολικά, φωτοτυπικά μηχανήματα, γραφική ύλη κ.α.), στη γειτονική Ιταλία, η τροχαία της χώρας απέκτησε ένα ταχύτατο περιπολικό, για να το χρησιμοποιεί στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της χώρας. Πρόκειται για μια Lamborghini Huracan, το τελευταίο... μοντέλο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας με τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα στα 3,2 δευτερόλεπτα.

Έχοντας ήδη στη διάθεσή της, ένα προηγούμενο μοντέλο της Lamborghini (ένα Gallardo), η Ιταλική τροχαία των αυτοκινητοδρόμων, είχε εκπαιδεύσει μια σειρά από αστυνομικούς οδηγούς και συνοδούς (άνδρες και γυναίκες), ανά Τμήματα τροχαίας, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, με αποτέλεσμα το υπερ-περιπολικό να μπορεί να κινείται σε μεγάλες αποστάσεις και περιοχές. Καταδιώκοντας “κακούς”, πολλές φορές όμως μεταφέροντας και μοσχεύματα, από περιοχή σε περιοχή, σώζοντας ζωές.

Στο σχέδιο των αρχών της ιταλικής τροχαίας είναι η Lamborghini Huracan να χρησιμοποιείται σε περιστατικά ελέγχου υπερβολικής ταχύτητας αλλά και για καμπάνιες οδικής ασφάλειας.

“Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία με την αστυνομία ώστε να συμβάλουμε στο να έρθει πιο κοντά οι εκπρόσωποι της τάξης με τους πολίτες” δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι παραδίδοντας τα κλειδιά στον υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Όσο για την Gallardo, το προηγούμενο μοντέλο, αναμένεται πλέον να αποσυρθεί στο μουσείο των αυτοκινήτων της αστυνομίας που βρίσκεται στη Ρώμη. Όπως εξήγησε ο Μινίτι “με τα 150.000 χλμ. που έκανε για εμάς απέδειξε πόσο καλό αυτοκίνητο είναι και πόσες ζωές έσωσε με τη μεταφορά μοσχευμάτων”.

Χρειάζεται βέβαια και δρόμους, για να μπορείς να έχεις ένα τέτοιο περιπολικό. Ούτε καν δρόμοι σαν την Εγνατία, δεν επαρκούν για να μπορεί ένα τέτοιο μοντέλο, να αναπτύξει τις πραγματικές δυνατότητές του. Και βέβαια σε καμία περίπτωση, δεν είναι για το... “φιδάκι” του Πατρίδα – Νάουσα, ούτε για το Νάουσα – Σκύδρα, ούτε για το Μακροχώρι – Καβάσιλα – Καμποχώρι – Αλεξάνδρεια (...στο “3” λεωφορείο !!!).

Για τον καινούργιο δρόμο, με τις σήραγγες στα Τέμπη, ίσως...
Και πάλι όμως, χρειάζεται όμως να έχεις και μια... Lamborghini, να στο χαρίσει.
Πάλι καλά να λες, που έχουμε τους τοπικούς αντιπροσώπους και χαρίζουν κάνα Citroen και κάνα Reugeuot ή ότι άλλο.

Δείτε το βίντεο, με τον Ιταλό να σπικάρει, αυτά που (τα βασικά) μόλις σας μεταφράσαμε, πιο πάνω και κάναμε το θέμα...





Δείτε κάτω και το επίσημο βίντεο της Ιταλικής Αστυνομίας, με τις γυναίκες και τους άνδρες της Τροχαίας, να χειρίζονται το... εργαλείο.





Και για τελευταίο, αμέσως κάτω, σας έχουμε ένα σύντομο... performante της Huracán 2017 για να πάρετε μια γεύση, για το νέο περιπολικό της Ιταλικής Τροχαίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου