Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η παρέμβαση του δημοσιογράφου Γιώργου Καλογήρου, σχετικά με τα σχέδια ανάπλασης του Δήμου Βέροιας

Η πρόσφατη παρέμβαση του έμπειρου βεροιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Καλογήρου, με αφορμή το νέο σχέδιο αστικής ανάπτυξης που ετοιμάζει ο Δήμος Βέροιας, έγινε θέμα συζήτησης. Δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα “Λαός” και ο καθαρός λόγος του συντάκτη της, έγινε αιτία για να συζητηθεί, να σχολιαστεί και να αναπαραχθεί, πολλαπλώς. Όπως κάνει σήμερα και το troika24. Ο λόγος είναι απλός.
Ο Γιώργος Καλογήρου δεν γράφει άσκοπα και με φιοριτούρες. Γράφει όταν χρειάζεται, όταν ξέρει το θέμα και το κάνει πάντα με επιχειρήματα. Όπως έκανε παλιά στην εφημερίδα του (στη “Βέροια” των αδελφών Καλογήρου) όπως κάνει και τώρα, στη συγκεκριμένη παρέμβασή του.
Διότι ξέρει την Βέροια.
Τι λέει λοιπόν;

Λέει τα αυτονόητα. Αυτά που λέμε κι όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της πόλης ή εργαζόμαστε στην ίδια περιοχή. Δεν ζούμε και στο... Τόκιο, που για να πας από τη μια μεριά-στην άλλη, έχει απόσταση 100 χιλιόμετρα και δεν το κάνεις κάθε χρόνο. Στη Βέροια ζούμε και εδώ, καθημερινά, πηγαινοερχόμαστε, πάνω-κάτω. Μετακινούμαστε και βλέπουμε την “αντιαισθητική” πλατεία Ελιάς, την “κακοποιημένη” πλατεία Ωρολογίου, παιδευόμαστε με τους δρόμους που στένεψαν αντί να ανοίξουν, αγανακτούμε για τις “σπάνιες” θέσεις στάθμευσης που μειώθηκαν αντί να αυξηθούν. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας... “ανάπλασης”. Δικαίως λοιπόν σημειώνει ο Γιώργος Καλογήρου ότι διαβάζοντας τη συνέντευξη του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη (πάλι στο “Λαό”) για τα νέα σχέδια ανάπλασης που προγραμματίζει ο Δήμος, “ένα σκίρτημα φόβου καταγράφηκε μέσα του”.

Συμπάσχουμε μαζί σας κ. Καλογήρου. Και συνυπογράφουμε την παρέμβασή σας, την οποία και αναδημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου