Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Θα περάσει αλλά δεν θα ακουμπήσει από την Ημαθία, ο Επίτροπος Γεωργίας P. Hogan, που έρχεται Θεσσαλονίκη. Τελικά τον... "πάνε" μόνο στα Γρεβενά και στο Αμύνταιο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Philip Hogan, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τελικώς, απλώς θα... “διέλθει” της Ημαθίας, χωρίς να σταματήσει, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν να σχεδιάζεται και μια “στάση” του στο Νομό, για να επισκεφθεί γνωστή πρότυπη γεωργική μονάδα της περιοχής. Τελικά, οι γνωστές “καραμπόλες” λειτούργησαν και πάλι, με τον ίδιο τρόπο, που πριν λίγο καιρό είχαν “αναβάλει” επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις μυδοκαλλιέργειες της Ημαθίας. Κι έτσι ο κ. Hogan θα περάσει μεν από την Ημαθία, αλλά δεν θα... ακουμπήσει....


Σήμερα λοιπόν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του
troika24, ο Επίτροπος, μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, θα ταξιδέψει για τα Γρεβενά.

Εκεί θα επισκεφθεί, στις 11:00, την πρότυπη τυροκομική μονάδα “Κουρέλλας” και μια αιγοπροβατοτροφική μονάδα της περιοχής, που συνεργάζεται με το τυροκομείο, στην παραγωγή βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων.
Στις 15:30, θα τον πάνε στο οινοποιείο Κτήμα ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο, γνωστό και για το ξινόμαυρο κρασί που παρασκευάζει αλλά και για άλλες ποικιλίες, με ετικέτες που κερδίζουν συνεχώς, την προτίμηση της αγοράς.

Μαζί του βέβαια, σε όλο το... tour, θα είναι και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αφού “τακτοποίησε” μια χαρά, το χθεσινό συλλαλητήριο με τους αγρότες, στην Αθήνα, πάει για άλλα κι έρχεται στη Βόρεια Ελλάδα για περιοδεία, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας.

Και για να μην είναι μόνοι τους, θα τους συνοδεύουν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Καρυπίδης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής του Υπουργείου, Χ. Κασίμης και γενικώς “εκπρόσωποι” της περιφερειακής και τοπικής αυτοδοίηκησης, για το “μπούγιο” !

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αύριο Παρασκευή, στις 9:00, ο Επίτροπος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στο διεθνές συνέδριο Agricultural Business Summit (sic), που θα γίνει στο ξενοδοχείο Porto Palace, της Θεσσαλονίκης και στις 13:00, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου