Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γιώργος Ουρσουζίδης: Δεν υπάρχει εξαίρεση βουλευτών και αιρετών, από τις περικοπές των συντάξεων


Την ώρα που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, για το ενδεχόμενο εξαίρεσης των συντάξεων των βουλευτών και των αιρετών (α' και β΄βαθμού, από τις περικοπές του νέου ασφαλιστικού νόμου (μέσω «παράθυρου στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου), ο βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, με σημερινή ανακοίνωσή του, παρουσιάζει στοιχεία που κατά την άποψή του δείχνουν ότι «δεν συνεπάγεται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» από τις αναμενόμενες περικοπές. Πρόκειται για θέμα που έχει «σηκωθεί» ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές, μέσω δημοσιευμάτων και εκπομπών, προκαλώντας άλλο ένα «πλήγμα» στην εικόνα των βουλευτών και των αιρετών, ελάχιστοι απο τους οποίους μέχρι στιγμής αντέδρασαν. Ανάμεσα στους ελάχιστους και ο Γιώργος Ουρσουζίδης. Θέλει θάρρος, αυτό που κάνει, ιδιαίτερα με τον τρόπο που το κάνει και φαίνεται να το έχει. Διότι... ... χρειάζεται σιγουριά, για την άποψη που επιχειρεί να τεκμηριώσει και αν δεν του βγει, θα εκτεθεί. Ο ίδιος πάντως δείχνει σίγουρος, όταν οι περισσότεροι ισχυρίζονται το αντίθετο απ΄ότι υποστηρίζει. Μαγκιά του. Θα θέλαμε όμως και την άποψή του, για το τι θα κάνει εάν τελικά υπάρξει μια τέτοια εξαίρεση και δεν γίνουν όπως τα λέει. Θα το αποδεχθεί ως βουλευτής; Θα διαμαρτυρηθεί έστω, εναντίον της εξαίρεσης; Κι αν τόσο πολύ είναι σίγουρος και δεν θέλει να απαντήσει σε τέτοιες υποθετικές ερωτήσεις, ας το αντιμετωπίσει και ως ερώτηση επί του εργαστηρίου. Αφού είναι τόσο σίγουρος για τα στοιχεία που δίνει, ιδού η Ρόδος, να κάνει και ένα βήμα παραπάνω.

Πέρα απο αυτά, παραθέτουμε παρακάτω την άποψή του, ότι «δεν συνεπάγεται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών» από τις περικοπές, με τη διευκρίνιση ότι τα τονισμένα σημεία (μαύρα/bold) είναι δικά του. Αναφέρει λοιπόν ο Γιώργος Ουρσουζίδης:

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποσαφηνίζει τα εξής:

- Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

- Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.

- Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου