Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αύριο ξεκινά ο ημαθιώτης Νίκος Τουλίκας στο σκι αντοχής. Σήμερα η τελετή έναρξης των χειμερινών Special Olympics

Σήμερα το βράδυ, στο Planai Stadium στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας, θα ξεκινήσουν επίσημα οι παγκόσμιοι χειμερινοί Special Olympics 2017, με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των αγώνων. Στους Αγώνες συμμετέχουν 2.700 αθλητές με διανοητικές δυσκολίες, από 107 χώρες, δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας ότι μέσα από την προσπάθεια όλοι είναι ικανοί να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Μαζί τους βρίσκονται στην Αυστρία, για τους αγώνες, 1.100 προπονητές και 3.000 εθελοντές. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία ξεκίνησε στο Κολοράντο των ΗΠΑ το 1979 και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι Αγώνες γίνονται στην Αυστρία, με την προηγούμενη να είναι το 1993.

Η ελληνική αποστολή

Με τον Ημαθιώτη παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Τουλίκα 
 (φωτογραφία) στη σύνθεσή της, συμμετέχει με πολυμελή αποστολή και η Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή είναι 25μελής, εκ των οποίων τα 14 μέλη της είναι αθλητές, που προέρχονται από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Βοιωτίας.

Και μόνο η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αποτελεί σπουδαία επιτυχία, όμως μη νομίζει κανείς ότι ο πήχης των φιλοδοξιών των αθλητών μας είναι χαμηλός. Κάθε άλλο, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 14 οι 7 είχαν κατακτήσει μετάλλια στην προηγούμενη διοργάνωση, που είχε γίνει στην Πιονγκτσανγκ της Κορέας το 2013. Ανάμεσα στους νικητές και ο Νίκος Τουλικάς που στους Αγώνες του 2013 στην κατηγορία εφήβων του Σκι Αντοχής είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.



ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΤΟΥΛΙΚΑΣ

Στους φετινούς αγώνες, ο ημαθιώτης πρωταθλητής απο το Νησί Αλεξάνδρειας, θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή με την κατάταξη (μετά από χρονομέτρηση) για τον αγώνα του Σκι Αντοχής (2,5 χλμ ατομικό) στην πίστα του Ramsau Stadium (ο αγώνας είναι στις 23 Μαρτίου).

Μια ημέρα πριν το ατομικό, στις 22 Μαρτίου, ο Νίκος Τουλίκας θα αγωνιστεί και στη σκυταλοδρομία του σκι αντοχής (4 Χ 1 χιλ) πάντα με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Καλή επιτυχία στον Νικόλα μας...
Η θετική ενέργεια όλων μας, ειδικά αύριο, είναι δική του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου