Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Να τα λέμε κι αυτά…

Ήταν πριν από ένα χρόνο περίπου, που ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, Γιώργος Γουλτίδης, σε συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε για πρώτη φορά το θέμα του «Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων», το ανέφερε και πρότεινε να προχωρήσει, η δημιουργία του ως θεσμός και στον Δήμο Βέροιας. Έλαβε τότε την απάντηση ότι το θέμα βρίσκεται στα… «συρτάρια» !!!
Κλασική απάντηση, όλων αυτών που ακούν κάτι για πρώτη φορά, αλλά θέλοντας να...

...προσποιηθούν ότι το γνωρίζουν και αναζητώντας χρόνο για να το μάθουν και να ενημερωθούν, λένε ότι το έχουν στα… «συρτάρια» και ξεμπερδεύουν. Κι αν είναι και λίγο… «πονηροί», υιοθετούν αμέσως την ιδέα, οικειοποιούνται την πρόταση και σπεύδουν να την παρουσιάσουν ως δική τους ιδέα.

Κάτι που έγινε και με το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Βέροιας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στη Βέροια, παρουσία και του αειθαλούς, πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη που είναι και πρόεδρος του προγράμματος.


Αναμένουμε με υπομονή, τους λόγους που θα εκφωνήσουν και οι… συρταριούχοι, οι οποίοι δεν φημίζονται, ούτε για την ομαδικότητά τους, ούτε και για τη… μνήμη τους. Φημίζονται όμως για τις κάθε είδους «οικιοποιήσεις» ιδεών και προτάσεων, προσόν που διαθέτουν επαρκώς και μας το υπενθυμίζουν… αδιαλείπτως.

Πάντως, η ιδέα για να υλοποιηθεί και στη Βέροια, ο θεσμός του Δημοτικού Συμβούλιου Εφήβων, δεν είναι δική τους ιδέα. Άλλος το  πρότεινε πρώτη φορά.
Να τα λέμε κι αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου