Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κινητοποίηση και στην Ημαθία για τη Φώφη Γεννηματά. Συμφωνία για το συνέδριο της ΔΗΣΥ και την ποσόστωση των συνέδρων

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη άλλη μια σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ (πόλης και ευρύτερης περιφέρειας), για την προετοιμασία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της συμπρωτεύουσας, με ομιλήτρια της πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μια εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ενόψει του...
καλοκαιρινού συνέδριου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όμως ο βασικός στόχος της, είναι να υπάρξει μια «δυναμική» εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά, στη Βόρεια Ελλάδα, από κάθε άποψη.
Στο πλαίσιο αυτό, το κύριο θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ήταν το ζήτημα της μαζικότητας της εκδήλωσης και της καλύτερης κινητοποίησης, με κόσμο και από τους γύρω Νομούς (π.χ. Ημαθία, Πέλλα, Πιερία), ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. 

Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Το άλλο όμως που ειπώθηκε, στο περιθώριο της σύσκεψης και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι τα όσο φαίνεται να οριστικοποιούνται σε σχέση με τη σύνθεση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την ποσόστωση των συνέδρων (ανά κόμμα).

Ο τελικός αριθμός των συνέδρων αναμένεται στους 3.000, με τους 1.500 να είναι σύνεδροι
ex officio από τη «βάση» της κοινωνίας (αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, σωματεία, δομές) και τους άλλους 1.500 από τα κόμματα.

Μάλιστα καθορίστηκε μέχρι και η ποσόστωση της κομματικής εκπροσώπησης, που θα είναι 40% από το ΠΑΣΟΚ, 20% από τη ΔΗΜΑΡ, 20% από το ΚΙΔΗΣΟ, 10% από τις Κινήσεις και 10% από το ΕΔΕΜ. Το εάν αυτοί θα προκύψουν από εσωκομματικές εκλογές ή άλλες διαδικασίες (ορισμός κλπ) είναι θέμα των κομμάτων.


Α!!!… και δυο ακόμη τελευταία, τρία μάλλον, που το troika24 πρόλαβε να πληροφορηθεί από τα χθεσινά.

-Στη Θεσσαλονίκη (τη Δευτέρα) μάλλον θα έλθει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
-Στη Θεσσαλονίκη (τη Δευτέρα) μάλλον δεν θα είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
-Στο συνέδριο της ΔΗΣΥ (το καλοκαίρι) μάλλον άπαντες θα συμφωνήσουν, να είναι μοναδική υποψήφια για πρόεδρος, η Φώφη Γεννηματά και η ΔΗΣΥ δεν θα γίνει κόμμα αλλά… Συνασπισμός !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου