Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης των Χειμερινών Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics (εικόνες και βίντεο), με τη συμμετοχή και αθλητών από το Νομό Ημαθίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen και με 15 χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες του φημισμένου Planai Stadium, στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, στην περιοχή Schladming (Στυρία) της Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, η λαμπρή τελετή έναρξης των Χειμερινών Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics (Special Olympics World Winter Games). Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν, κάτω από χιλιάδες χειροκροτήματα και επευφημίες, όταν στον στίβο μπήκαν οι μαχητές αθλητές και αθλήτριες με διανοητικές δυσκολίες, από 105 χώρες, που θα πάρουν μέρος στους αγώνες...
...δίνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας ότι μέσα από την προσπάθεια, όλοι είναι ικανοί να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Μαζί τους ήταν και οι αφανείς ήρωες αυτής της τεράστιας προσπάθειας, οι προπονητές τους αλλά και οι χιλιάδες εθελοντές που βοηθούν στη διοργάνωση των αγώνων. Ούτε η βροχή που έπεφτε συνεχώς, ούτε τίποτε άλλο, δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη λαμπρή διοργάνωση, ούτε να σβήσει τη Φλόγα της Ελπίδας αυτών των αγώνων, μια Φλόγα που άναψε στην Ελλάδα και μεταλαμπαδεύτηκε μέχρι το κέντρο των φετινών αγώνων στην Αυστρία, για να ξαναθυμίσει σε όλους, το... "αρχαίο πνεύμα αθάνατο, προσκυνητής σου κάθε λαός" !!!


Η τελετή ξεκίνησε με ένα ατμοσφαιρικό σόου με σκι και πρωταγωνίστρια επί της σκηνής, την εκπληκτική Maria Naber (φωτο), μια χορεύτρια με σύνδρομο Down. Ακολούθησε η είσοδος των αποστολών, που τις συνόδευαν μέλη της διεθνούς επιτροπής των Special Olympics με επικεφαλής τον Πρόεδρο Timothy Shriver καθώς και προσωπικότητες παγκόσμιας φήμης, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής Bundesliga της Αυστρίας αλλά και εκπρόσωποι κρατών όπως η πριγκίπισσα Nora του Λιχτενστάιν, μέλη της Αυστριακής Κυβέρνησης όπως οι Hans Peter Doskozil και Wolfgang Sobotka και άλλοι.

Αμέσως μετά, η ερμηνεία του επίσημου τραγουδιού - ύμνου της διοργάνωσης, από την μοναδική Helene Fischer, που έχει τον τίτλο “Fighter” (Μαχητής), όπως ακριβώς είναι όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετέχουν στους αγώνες (δείτε το βίντεο στο τέλος)

Ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν σε όλο το στάδιο, όταν προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα στον προηγούμενο πρόεδρο των Special Olympics της Αυστρίας, Hermann Kröll, διεθνή ηγετική προσωπικότητα της Οργάνωσης, που πέθανε το περασμένο Φθινόπωρο. Ήταν ένας ιδιαίτερα συναισθηματικός αποχαιρετισμός, σε ένα άτομο που έδωσε τα πάντα για τους Special Olympics και δυστυχώς δεν ήταν εκεί, για να παρακολουθήσει μια ακόμη λαμπρή διοργάνωσή τους.



Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της σημαίας των Special Olympics, από μέλη της διεθνούς επιτροπής των S.O., προπονητές και αθλητές διαφόρων χωρών, ενώ η έπαρση της σημαίας έγινε με ξεχωριστή επισημότητα από άγημα των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους ήχους, του διάσημου “Ode an die Freude” του Μπετόβεν, του Ύμνου της Χαράς, που συχνά συνοδεύει παγκόσμια αθλητικά γεγονότα.

Η συνέχεια ανήκε στις εναρκτήριες ομιλίες και στον Όρκο των Αγώνων, που διαβάστηκε (στα αγλικά) από ομάδα αθλητών και αθλητριών και περιείχε ως κεντρικό νόημα της φράση “Let me win. But if I cannot win, let me be brave in trying” (Δώσε μου την ευκαιρία να κερδίσω, αλλά και να μην κερδίσω, άσε με να είμαι περήφανος πού προσπάθησα). Μια φράση που συνοψίζει μέσα της, αυτό που δικαιούνται όλοι οι συνάνθρωποι που έχουν ειδικές ανάγκες και που πρέπει όπως όλοι μας, σε αυτό τον κόσμο, να έχουν τις δυνατότητες που τους αναλογούν.

Ακολούθησε το άναμμα της Φλόγας των Αγώνων, με 105 λαμπαδηδρόμους να τη μεταφέρουν στο στάδιο (όσες και οι χώρες που συμμετέχουν στους αγώνες), συνοδευόμενοι συμβολικά από άνδρες και γυναίκες των αστυνομικών υπηρεσιών όλων των χωρών της διαδρομής της φλόγας, της Φλόγας της Ελπίδας που άναψε πρώτα στην Ελλάδα και ο πρώτος που τη μετέφερε σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή της, ήταν ο Ημαθιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής των Special Olympics, Νίκος Τουλίκας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ένα υπερθέαμα χορών, τραγουδιών και πυροτεχνημάτων, που φώτισαν τον ουρανό της Αυστρίας, όπως φωτίζει όλους μας, η προσπάθεια όλων των αθλητών που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, των προπονητών τους και των άλλων ανθρώπων που στέκονται δίπλα τους, οργανωτικά, συναισθηματικά και υποστηρικτικά.



Η ελληνική αποστολή των αγώνων είναι 25μελής, εκ των οποίων τα 14 μέλη της είναι αθλητές, που προέρχονται από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Βοιωτίας.

Ο ημαθιώτης πρωταθλητής Νίκος Τουλίκας (από το Νησί Αλεξάνδρειας) ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα την προσπάθειά του, με τη συμμετοχή σε γύρο κατάταξης για το αγώνισμα του Σκι Αντοχής 2,5 χιλιομέτρων, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου, όμως ο γύρος κατάταξης ακυρώθηκε για σήμερα, λόγω βροχής.


ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ FIGHTER ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

Δείτε το βίντεο με ερμηνεία του επίσημου τραγουδιού - ύμνου της διοργάνωσης, από την μοναδική Helene Fischer, που έχει τον τίτλο “Fighter” (Μαχητής).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου