Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Εσπερίδα για το...“Κουμφούζιο” στην καταπολέμηση εχθρών της ροδακινιάς και τη σεξουαλική σύγχυση των λεπιδόπτερων στον αγρό

Η γεωργία εξελίσσεται σε ρυθμούς... 21ου αιώνα, απενοχοποιεί όρους, αποδρά από συντηρητικά στερεότυπα καλλιεργητικής ορολογίας και ξεφεύγει από λογικές τυπικής “λογοκρισίας”. Εξελίξεις που σε παλαιότερα χρόνια, ήταν απίθανο να συμβούν, ούτε κατά διάνοια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών που περιγράφουμε και μια ενημερωτική εκδήλωση για την καταπολέμηση των εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Μακροχώρι. Η εκδήλωση θα αναλύσει...
τη μέθοδο... “κομφούζιο”, για την καταπολέμηση των εχθρών της καπνοκαλλιέργειας, μέσω μάλιστα και επιστημονικής αναφοράς στην... σεξουαλική σύγχυση των μικρολεπιδοπτέρων στο χωράφι και το κατά πόσο αυτή η σύγχυση καταλήγει να γίνεται εχθρική για τα ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια. Quite interesting...

Συγκεκριμένα και στα σοβαρά (πάντα): Τ
ο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας, το Κέντρο ‘Δήμητρα’ Ν. Ημαθίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση – εσπερίδα (sic) ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: Καταπολέμηση εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς με την επιδοτούμενη  μέθοδο «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου 'Δήμητρα', στο Μακροχώρι (απέναντι από το ΕΑΚ), την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
19:00  Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων
19:30  Έναρξη και Χαιρετισμοί
20:00 Εισήγηση του κ. Μαντζέλα Ιωάννη, Γεωπόνου και Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Βέροιας και της καςΓκαράνη Σταυρούλα, Περιβαλλοντολόγου του Δήμου Βέροιας με θέμα: «Διαχείριση Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων».
20:10 Εισήγηση του κ. Μπέη Κωνσταντίνου, Γεωπόνου της ΠΕ Ημαθίας με θέμα: « Φυλλοδέτης, Ανάρσια και Καρπόκαψα - ο βιολογικός κύκλος των μικρολεπιδοπτέρων εχθρών της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς».
20:30 Εισήγηση του κ. Βακάμη Δημήτρη, Γεωπόνου – Συμβούλου ανάπτυξης συστημάτων ποιότητας, με θέμα: «Εμπειρία από την εφαρμογή του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στον Α.Σ. ΒΕΝΟΥΣ. Σεξουαλική σύγχυση των μικρολεπιδοπτέρων στον αγρό».
20:45 Εισήγηση του κ. Χαμπίδη Δημήτρη, Γεωπόνου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ανάλυση του προγράμματος επιδότησης για την εφαρμογή της μεθόδου ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στην καλλιέργεια της Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς και Βερικοκιάς».
21:00  Συζήτηση και ερωτήσεις επί των τοποθετήσεων – Λήξη Ημερίδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου