Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η υπόθεση της φέτας ξεχάστηκε, οι φωνακλάδες (και της Ημαθίας) παρέδωσαν τα όπλα...

Η κερκόπορτα που άνοιξε για τη φέτα, μετά την εμπορική συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε. με τον Καναδά, για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, με τη συνυπογραφή και Ελλήνων ευρωβουλευτών (γνωστών πλέον παντού, ονομαστικά και κομματικά), όχι μόνο δεν κλείνει αλλά μετατρέπεται και σε πύλη της καταστροφής, για την ελληνική κτηνοτροφία και τυροκομία. Είναι όμως τόσες πολλές οι καταστροφές που δέχεται κι αυτός ο τομέας, με...
αποτέλεσμα και η υπόθεση της φέτας να μπαίνει στον σωρό, μαζί με τα υπόλοιπα αποκαΐδια. Την ξεχάσαμε κιόλας. Ούτε βέβαια υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι, εκ των υστέρων, από τη στιγμή που την ψήφισαν στην Ευρώπη καθώς οι ευρωπαϊκοί νόμοι είναι ισχυρότεροι των ελληνικών. Η αλήθεια βέβαια είναι μία. Η υπόθεση της φέτας χάθηκε στις Βρυξέλλες.

Κι εδώ πρέπει να πούμε κάτι. Ακόμη και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, να ψήφιζαν όλοι μαζί κόντρα στη συμφωνία με τον Καναδά, η συμφωνία πάλι θα περνούσε. Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Έμεινε μόνο η ρετσινιά των Ελλήνων ευρωβουλευτών που την ψήφισαν.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, η υπόθεση της φέτας «έμπαζε» εδώ και πολύ καιρό. Τουλάχιστον 20 χρόνια. Ο «πόλεμος» Ελλάδας και χωρών που παρασκευάζουν τυρί τύπου φέτα, ξεκίνησε από το 1996, όταν για πρώτη φορά καταχωρήθηκε η φέτα στον κατάλογο των ΠΟΠ προϊόντων (προϊόντα ονομασίας προελεύσεως). Οι χώρες αυτές, που ήδη από τότε παρασκεύαζαν και διακινούσαν στις αγορές, δική τους «φέτα», αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και η Ελλάδα ξεκίνησε να τους «κυνηγά». Έκτοτε, όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα μια «κέρδιζε» μάχες, μια έχανε, όμως σε κάθε περίπτωση ολοένα και περισσότερα εργοστάσια, στη Δανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ καις τον Καναδά, έφτιαχναν και εμπορεύονταν φέτα.


Όμως στην Ελλάδα, στους Έλληνες κτηνοτρόφους και τυροκόμους, υπήρχε τουλάχιστον η ικανοποίηση ότι η υπόθεση της φέτας, παλεύονταν ομόθυμα εθνικά και υπήρχε ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο υποστήριξής τους. Τώρα, πάει χάθηκε κι αυτό. Οι κτηνοτρόφοι “προδόθηκαν” από Έλληνες. Αυτό είναι που πονάει. 
Κι άσε τον πρόεδρο Κύρτσιο να τρέχει πίσω από τον βουλευτή Βεσυρόπουλο και το κόμμα του, για να προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο. Έτσι είναι τα πράγματα, αυτή είναι η αλήθεια.

Όπως είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες ξεχνούν εύκολα. Όπως φαίνεται να ξεχνούν εύκολα και οι κτηνοτρόφοι. Να μας θυμηθείτε που θα έλθει η ώρα και θα γίνει κομματική εκδήλωση στην Ημαθία, με ομιλητή ευρωβουλευτή της ΝΔ και δεν θα ακουστεί κιχ. Εκεί να δείτε “αμνησία”. Ποια φέτα, πάει αυτή. Θα κοιτούν... “μπροστά” οι κτηνοτρόφοι. Και μπροστά θα σημαίνει να γίνει το κόμμα κυβέρνηση και να βάλουμε το παιδί σε καμιά δουλειά. Ποια φέτα και ποιος ευρωβουλευτής, που τους χοροπήδηξε με την ψήφο του. Ο μόνος είναι σάμπως ή μήπως είναι η πρώτη φορά...
Μέχρι και χειραψία θα του κάνουν...

Στο μεταξύ και τη φέτα ξεχάσαμε και τις εξαγγελίες.
Που τάχα θα γίνονταν μια διακομματική σύσκεψη στην Ημαθία, από την Ένωση Κτηνοτρόφων, για να συζητηθεί το θέμα, που θα γίνονταν δυναμικές κινήσεις, που θα έσχιζαν τα... καλσόν τους και άλλα παρόμοια. Ξεχάστηκαν όλα...
Εδώ ήλθε στην περιοχή μέχρι και ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε. και ούτε καν το έμαθαν, για να συναντηθούν μαζί του. Αναξιόπιστοι εντελώς.

Η υπόθεση της φέτας ξεχάστηκε, οι φωνακλάδες παρέδωσαν τα όπλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου