Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Οι φήμες ότι... «ο Χαλκίδης είναι με τον Μπούτα» φαίνεται πως δεν είναι πια φήμες…


Το Κιλελέρ είναι ένας τόπος μαρτυρίου της αγροτιάς, που πρέπει να ενώνει όλο τον αγροτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, συχνά γίνεται τόπος "μαρτυρίου" της αγροτιάς, που 'διαχωρίζει" τον αγροτικό κόσμο. Τα όσα έγιναν εκεί πέρυσι και προηγούμενες χρονιές, είναι ενδεικτικά. Ελπίδα όλων, να μην επαναληφθούν. Ήδη όμως διαφαίνονται κάποιες ενδείξεις, όχι συλλογικές, σε σχέση και με τον φετινό εορτασμό. Η «οργάνωση» που αυτοαποκαλείται Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προχώρησε σε...
..."κάλεσμα μαζικής συμμετοχής" για να τιμήσει το Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη κι αυτό από μόνο του, αποτελεί σαφές δείγμα "μερικής" συμμετοχής του αγροτικού κινήματος και όχι συλλογικής.

Για παράδειγμα, οι αγρότες που διαμαρτυρήθηκαν προχθές στην Αθήνα, δεν εντάσσονται στην Πανελλαδική Επιτροπή, όπως δεν εντάσσεται στην "Πανελλαδική" ούτε η γνωστή Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας. Κι εδώ "μπαίνει" το ερώτημα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα "ευρύτερο" κάλεσμα συμμετοχής, στην εκδήλωση του Κιλελέρ, από όλες τις οργανώσεις των αγροτών, που έχουν μια ευρύτερη διάσταση; Να δείξουν ότι "πάνε" ενωμένοι;

Ή μήπως, το μέτωπο της Πανελλαδικής, λειτούργησε μονομερώς και αποφάσισε να προχωρήσει σε "δικό" του εορτασμό, για να το συνδυάσει και με μια… "άσκηση αγωνιστικής ετοιμότητας" των δυνάμεών του; Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για... "δυνάμεις";
"Δικούς μας" και "δικούς σας"; Ξαναγυρνάμε στα ίδια;

Κι όμως...
Σύμφωνα με τα όσα "λέγονται" στους χώρους των αγροτών, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ελέγχεται από το ΚΚΕ, θέλει τα ελέγχει τον "χώρο", να δημιουργεί "επετηρίδα" αγροτοπατέρων και άλλα παρόμοια. Το ότι επικεφαλής της, είναι ο γνωστός κύριος Βαγγέλης Μπούτας, μάλλον αυτό δείχνει. Τι γίνεται όμως, σε τοπικό επίπεδο;

Σε σχέση με την Ημαθία, οι αγροτικοί σύλλογοι που ταυτίζονται ανοιχτά με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι ο Αγροτικός Σύλλογος 'Μαρίνος Αντύπας" της Νάουσας και ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, γνωστός στον χώρο και ως… "μπλόκο Κουλούρας".

Και οι δύο σύλλογοι συμμετείχαν και στην πρόσφατη κινητοποίηση της Πανελλαδικής, ταυτιζόμενοι πλήρως με το πλαίσιο του "αγώνα" της, ενώ τελευταίο δείγμα αυτή της συμπόρευσης, είναι η συμμετοχή τους και στη συγκέντρωση του Κιλελέρ, στις 19 Μάρτη.

Εκδήλωση για την οποία, κοινοποίησαν και στην Ημαθία (μαζί και με τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Πέλλας "η Ενότητα") τη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της Πανελλαδικής, για τη συγκέντρωση.

Να λοιπόν που εκείνες οι φήμες ότι "ο Χαλκίδης είναι με τον Μπούτα", φαίνεται πως δεν είναι πια φήμες…


ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Και για να είμαστε «σωστοί» με την ιστορία, το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που κοινοποίησαν και στην περιοχή μας, ο Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» Νάουσας και ο Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Πέλλας «η Ενότητα», αναφέρει:

Πέρασαν λίγες μόλις μέρες από την αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα, που αποτέλεσαν και την κλιμάκωση και αποκορύφωση μιας μάχης που δίναμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με κατά τόπους κινητοποιήσεις που είχαν πολλές και διάφορες μορφές.
Από αγωνιστικές παρεμβάσεις σε υπηρεσίες (ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, εφορίες, τράπεζες, περιφέρειες κα) για προβλήματα που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια, τις απειλές κατασχέσεων για χρέη κλπ, μέχρι και συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις πόλεις, όπου θέταμε το γενικότερο πλαίσιο αιτημάτων μας μαζί με τοπικά. Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα που προβάλαμε με τον αγώνα μας.
Πριν καν ανακοινωθεί η κάθοδος των τρακτέρ στα μπλόκα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβγαλαν μπροστά μια εκστρατεία απαξίωσης και συκοφάντησης τους αγώνα μας για να μην έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων και πολύ περισσότερο να μην εκφραστεί η λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας. Το ίδιο και άλλες δυνάμεις, αλλά και οι φασίστες της ΧΑ που μιλούσαν περί προδοσίας τους αγώνα με τσιπουροκεράσματα στον Τσίπρα και άλλα παρόμοια φαιδρά.
Τρέμει η κυβέρνηση το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως αυτό εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά και τη λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα μας. Για αυτό συνεχίζει το διασπαστικό της έργο βρίσκοντας πάντα «πρόθυμους και βολικούς» συνομιλητές για να το πετύχει.
Αυτή τη φορά προσπαθεί να διαιρέσει τους αγρότες με βάση το τι καλλιεργεί ο καθένας, λες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά. Η προσπάθεια διάσπασης σε δενδροκαλλιεργητές, τευτλάδες, σιταράδες δε θα περάσει. Όλοι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες έχουμε τον ίδιο εχθρό και αντίπαλο, την πολιτική της ΕΕ με την ΚΑΠ που υλοποιούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην επέτειο του Κιλελέρ στις 19 Μαρτίου, που θα αποτελέσει την αφετηρία νέων αγώνων. Συνεχίσουμε, θα νικήσουμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου