Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Απόκριες στη Νάουσα: Κι όμως, έγιναν και τέτοια…

Είναι τελικώς η Αποκριά, υπόθεση όλων των κατοίκων της Νάουσας, όλων των Ναουσαίων; Η μεγάλη συμμετοχή που κι εφέτος καταγράφηκε, όχι μόνο στις «κεντρικές» εκδηλώσεις αλλά και καθημερινά, δίνει καταφατική απάντηση. Ναι είναι. Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις, είναι υπόθεση του λαού της Νάουσας, του Δήμου  της, όλης της πόλης. Και το απέδειξαν άπαντες, από τον απλό κόσμο μέχρι τον Δήμαρχο. Εθελοντές, επαγγελματίες της αγοράς και καταστηματάρχες, εργαζόμενοι του Δήμου, υπηρεσίες, φορείς και σύλλογοι, μέλη διοικήσεων και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, κλπ, όλοι εργάστηκαν και πέτυχαν, αυτό που λέμε «μια πόλη, μια γιορτή»....

Οι άλλοι, οι ελάχιστοι, τελικώς έζησαν στη μοναξιά τους, έμειναν όμως οι «πράξεις» τους, για να υπενθυμίζουν, πως πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί. 

Θα αναφέρουμε μόνο δυο περιστατικά, για την ιστορία.


Τις ημέρες τις αποκριάς κι ενώ το Ναουσαίικο αποκριάτικο γλέντι βρίσκονταν στο αποκορύφωμά του, παρουσία και χιλιάδων επισκεπτών – τουριστών, που χόρευαν, γλεντούσαν και διασκέδαζαν, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, που εκτελώντας διαταγές, ζήτησαν να σταματήσει η μουσική και τα τραγούδια των καταστημάτων, σε εφαρμογή του ωραρίου κοινής ησυχίας για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους !!!

Γελάστε άφοβα:
Είχαν κάνει καταγγελίες, Ναουσαίοι, ότι τους ενοχλούσε ο… «θόρυβος» !!!



Κι ένα ακόμη:
Παραμονή της Κυριακάτικης αποκριάτικης παρέλασης, στους δρόμους όπου θα διέρχονταν τα συγκροτήματα, ο Δήμος τοποθέτησε πλαστικές κορδέλες, για να μείνουν ανοιχτοί, από σταθμευμένα αυτοκίνητα και όπου υπήρχαν ήδη σταθμευμένα, έβαλε ενημερωτικό σημείωμα για να μετακινηθούν. Αρκετοί ήταν που αδιαφόρησαν μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ κάποιοι προσπάθησαν μέχρι και να κόψουν τις κορδέλες ή να εξαφανίσουν τα σημειώματα, προφανώς για να δημιουργήσουν προβλήματα στους διοργανωτές.
Κι όμως, έγιναν κι αυτά, τις Απόκριες στη Νάουσα…
Μεμονομένα περιστατικά, που στην ένταση της στιγμής, έκαναν κάποιους να σκεφτούν: «Είναι τελικά η Αποκριά,  υπόθεση όλης της πολής;»

Μήπως, λέμε εμείς στο troika24, αντι να αναρωτιούνται τέτοια, να κάτσουν και να ψάξουν, από που ακούστηκε το…  νιάου - νιάου;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου