Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Παγωτό κρασιού από... ξινόμαυρο με σοκολάτα ή κρέμα. Αλλά και μαλαγουζιά με ροδάκινο ή μοσχοφίλερο με σύκο

Πως θα σας φαίνονταν, να δοκιμάσετε, παγωτό από ξινόμαυρο κρασί και σοκολάτα; Ή παγωτό από ξινόμαυρο ροζέ με κρέμα βανίλιας; Μια νέα καινοτομία της ζαχαροπλαστικής, που παντρεύει κρασί με γεύσεις, για να δημιουργεί.. παγωτό κρασιού, παρουσιάστηκε την Κυριακή, στην έκθεση τροφίμων και ποτών “Oenos Detrop” της Θεσσαλονίκης και κυριολεκτικά ενθουσίασε. Εμπνευστές αυτής της νέας εκρηκτικής γεύσης παγωτού, είναι οι τρεις νέοι chef patisserie από τη Θεσσαλονίκη, η Ευγενία Κουτούβελα, ο Αντώνης Μωϋσιάδης και ο Λευτέρης Ελευθεριάδης. Παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, στη...
...διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα “Καινοτομίες στο Κρασί” και μάλιστα όχι σε μία αλλά σε έξι γεύσεις, μιας σειράς παγωτών κρασιού, με την επωνυμία Ice Cream Darling. Οι οποίες είναι: ξινόμαυρο με σοκολάτα και αμυγδάλου, ροζέ ξινόμαυρο με κρέμα βανίλιας, μαλαγουζιά με ροδάκινο, ασύρτικο με λεμόνι, μοσχοφίλερο με σύκο και σαββατιανό με φράουλα.

“Πρόκειται για μια άλλη χρήση του κρασιού. Θελήσαμε να ενώσουμε δύο αγαπημένα προϊόντα: το κρασί με το παγωτό με στόχο να προωθήσουμε περισσότερο το ελληνικό κρασί στον κόσμο. Και επιλέξαμε έξι ποικιλίες ναυαρχίδες του ελληνικού αμπελώνα”, εξήγησε η Ευγενία Κουτούβελα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ενημέρωσε ο Αντώνης Μωϋσιάδης, 'στην παγκόσμια αγορά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο” προσθέτοντας πως χρησιμοποίησαν πέρλες από άμυλο ταπιόκας για να συγκεντρώσουν τα αρώματα της κάθε ποικιλίας κρασιού, όταν το μετέτρεπαν σε παγωτό.

Τα παγωτά κρασιού, αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα, στην ελληνική αγορά. Όσο για τους ανυπόμονους, να τους ενημερώσουμε ότι σύντομα θα προσφέρονται απο τα ζαχαροπλαστεία Plaisir της Θεσσαλονίκης, στα εργαστήρια των οποίων έγιναν οι πρώτες δοκιμές των δημιουργών του προϊόντος. Το προϊόν σε όλες τις γεύσεις του, εκτός απο την ελληνική αγορά, παράλληλα θα κάνει το “άνοιγμά” του και για το εξωτερικό,στοχεύοντας στην παγκόσμια αγορά.
Έχοντας παντού την υποσημείωση... Ice Cream Darling –
Made in Greece !!!
Διότι το live your myth in Greece δεν σταματά ποτέ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου