Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δήμος Αλεξάνδρειας: Η είδηση είναι άλλη...

Κάτω από το βάρος της τραγικής είδησης, για το απίστευτο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στη 13χρονη Κατερίνα Κυροπούλου, πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας, οι εκλογές για το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ράπτης, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Μαντζιόλας (από τον συνδυασμό Δημητριάδη) και γραμματέας ο Στέφανος Δελιόπουλος.
Σίγουρα όλοι και όλα, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και κάπως έτσι, θα κριθεί και ο νέος πρόεδρος, που αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο της Δημοτικής Αρχής, που δεν την λες και “ήρεμη”. Το ότι “επανήλθε” στο μαντρί, ο Σάκης Χαλκίδης, δεν σημαίνει πως επιλύθηκαν...
... δια μαγείας, τα προβλήματα. Οι απόντες, πρώην στελέχη του συνδυασμού, στελέχη πρώτης γραμμής και βασικοί συντελεστές της εκλογής του Δημάρχου, εξακολουθούν να είναι πολλοί και σημαντικοί.

Σε σημείο που ο Παναγιώτης Γκυρίνης, υποχρεώνεται να απευθύνεται για “βοήθεια”, σε πρόσωπα που κάτω από άλλες συνθήκες, θα τα είχε μέχρι και απέναντι. Όμως εδώ που έφθασε η κατάσταση και προκειμένου να καλυφθεί το “έλλειμμα” της στελέχωσης, οι συμμαχίες με τις οποίες αναγκάζεται να “συμβιβαστεί” ο Δήμαρχος, θυμίζουν κάποιες φορές και την παροιμία, μέσω της οποίας ο σοφός λαός αναρωτιέται: “τι κάθεσαι λαγέ και σε... η χελώνα”.


Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε την άποψη ότι η είδηση από τις χθεσινές δημεραισίες, δεν τόσο είναι ποιοι εκλέχθηκαν, αλλά το ότι έπαψε να είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, ο Νίκος Μπρουσκέλης. Στέλεχος άξιο, ικανό και πολύπλευρων αυτοδιοικητικών δυνατοτήτων και προπαντός χωρίς... εμμονές. Αναμένουμε πως ο Δήμαρχος δεν θα τον αφήσει “απλό στρατιώτη”, αλλά θα του δώσει εκ νέου τη δυνατότητα, να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Κι εδώ που τα λέμε, δεν του έμειναν και πολλοί σαν τον Μπρουσκέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου