Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

“Βουλευτικά φέσια” και στην Ημαθία;

Τα “κόκκινα δάνεια” βουλευτών, προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή, καθώς τo "φέσι" όλο και μεγαλώνει και δεν ξέρουμε ακόμη εάν τέτοια “φέσια”, θα δούμε μέχρι και στην Ημαθία, όταν αρχίσουν να διαρρέουν και ονόματα, σε αντικατάσταση των ψιθύρων, που ήδη άρχισαν...
Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες, την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις...
...ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, πρόκειται για μια υπόθεση που είναι "ανοιχτή” τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών, που πήραν από την ίδια τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, 49 πρώην και νυν βουλευτές, έχουν λάβει από τη Βουλή δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται.
Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλόμενων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση, αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.
Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για τα “κόκκινα” δάνεια των βουλευτών και οι υποθέσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, να προωθηθούν στην εφορία για τις απαραίτητες ενέργειες για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Έτσι, η Βουλή θα στείλει τα στοιχεία των 49, πρώην και νυν βουλευτών, στις κατά τόπους εφορίες, η οποίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε κάθε άλλο ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει το Δημόσιο τις οφειλές. Τότε μάλλον θα μάθουμε περισσότερα. Ενδεχομένως όμως, η δημοσιότητα που από χθες γνωρίζει το θέμα, όπως έλεγαν στο troika24 πηγές από την Αθήνα, να "ευαισθητοποιήσει" ακόμη και από σήμερα Δευτέρα, κάποιους "αργοπορημένους" ή "αδιάφορους", που στο ενδεχόμενο της γνωστοποίησης των ονομάτων, να σπεύσουν και να τακτοποιήσουν, τις οφειλές τους.

Γι αυτό, καλό είναι, οι όποιοι ψίθυροι, να χαμηλώσουν διότι μπορεί, κοντά στα ξερά να καίγονται και κάποια χλωρά. Στη Ημαθία τουλάχιστον...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου