Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Alea jacta est: Κόκκινες κάρτες έδειξε ο Κουτσογιάννης...

Φαίνεται πως είναι θέμα ημερών, αν όχι και... ωρών, να τεθούν και επίσημα, εκτός της δημοτικής ομάδας, της πλειοψηφίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας, Προκόπης Μπίλης και Βασίλης Τζουβάρας.
Μετά από μια περίοδο “διαφωνιών” που κρατήθηκαν μακριά από τη γραμμή της “ρήξης” (και από τις δύο πλευρές), φαίνεται πως έφθασε η ώρα, για τη διέλευση του Ρουβίκωνα, καθώς σήμερα... ο κύβος ερρίφθη.
Στη διάρκεια της χθεσινής...

... (Κυριακάτικης) ψηφοφορίας, για την εκλογή του νέου προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, στην πρόταση του Δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, υπέρ του κ. Γιάννη Παρθενόπουλου, οι δύο προαναφερόμενοι (Προκόπης Μπίλης και Βασίλης Τζουβάρας), αντέδρασαν και δεν ψήφισαν.

Παρ΄όλα αυτά, ο κ. Γιάννης Παρθενόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, με αντιπρόεδρο την κα Νόπη Τσαγκαρλίδου από την μείζονα μειοψηφία (Καραμπατζός) και γραμματέα την κα Στέλλα Αραμπατζή από την πλειοψηφία.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, για την εκλογή του κ. Παρθενόπουλου, αντέδρασε ο κ. Τζουβάρας, υπενθυμίζοντας ότι “δεν ήταν ομόφωνη”. Κι εκεί ακριβώς, παρενέβη ο Δήμαρχος, για να “διευκρινίσει” με τη σειρά του, ότι η “ομοφωνία” αφορούσε μόνο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Για να θυμίσει, διαιτητή που βγάζει... κόκκινη.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Προκόπης Μπίλης, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Νάουσας (από τους υποστηρικτές της προεδρίας Μητσοτάκη, εξ αρχής) και φέρεται ως ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για το κομματικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας, στη θέση που κατά παράδοση είναι "reserve" για εκπρόσωπο της επαρχίας Νάουσας. Προφανώς, η ρήξη με τον επίσης φιλικά προσκείμενο στη ΝΔ, Δήμαρχο Νάουσας, δεν δείχνει να τον "ενοχλεί", εάν όντως και ο ίδιος επιδιώκει την περίπτωση της υποψηφιότητας που αναφέραμε.

Ενδέχεται όμως, σύμφωνα με άλλο σενάριο, η επιλογή της ρήξης του κ. Προκόπη Μπίλη, με τη σημερινή δημοτική αρχή της Νάουσας, να έχει ορίζοντα που φθάνει μέχρι και τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Οι εξελίξεις που κατά τα φαινόμενα, θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, ίσως διαφωτίσουν το θέμα περισσότερο...
--------------------
Η φωτογραφία, από αρχείο
 του naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου