Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Και συμμετοχές απο Ημαθία, στο συλλαλητήριο της ΑΕΚ

Στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ επικρατεί αναβρασμός από τη στάση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων τοπικών και πολιτειακών παραγόντων, που σύμφωνα με την άποψή τους, “υψώνουν” εμπόδια στο όραμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας, πολυχώρου και πολιτιστικού κέντρου που έχει τον φιλόδοξο τίτλο, “Αγια-Σοφιά”. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζουν και συλλαλητήριο, με παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ από όλη της Ελλάδα και συμμετοχή εκπροσώπων, προσφυγικών, ειδικά μάλιστα, Μικρασιατικών και Ποντιακών σωματείων. Σύμφωνα με πληροφορίες που σας...
μεταφέρει το troika24, οι εκδηλώσεις αυτές, έχουν και “άρωμα” Ημαθίας, διότι σωματεία του Νομού, ήδη έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ενώ εκπρόσωποί τους και Ημαθιώτες φίλαθλοι του Δικέφαλου του Νότου, αναμένεται να είναι παρόντες στο συλλαλητήριο.

Δεν είναι μόνο, η αγάπη τους, για την ΑΕΚ, που κινητοποιεί αυτούς τους Ημαθιώτες, όπως επίσης και η “αγανάκτησή” τους, που ένα τόσο μεγάλο έργο, αυτοχρηματοδοτούμενο αλλά και έργο-σύμβολο τεκμηριωμένης προβολής του δράματος της ελληνικής προσφυγιάς και των “χαμένων πατρίδων”, αντάξιο του μεγέθους της θυσίας και του μεγαλείου της ιστορίας, που συνδέει αυτά τα ιστορικά γεγονότα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη και την παράδοση, συναντά διοικητικής φύσεως εμπόδια.

Η κινητοποίηση αυτή και από την Ημαθία, σύμφωνα με τις πηγές του
troika24, έχει και έναν άλλο βασικό λόγο. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, εμπνευστής και βασικός χρηματοδότης του έργου της “Αγια Σοφιάς”, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει πολλούς καλούς και έμπιστους φίλους, στην Ημαθία, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα που τους έκανε. Όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και αλλού.



Η κινητοποίηση των φίλων της ΑΕΚ και των συμπαραστατών του έργου της “Αγια Σοφιάς”, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Ώρα των Σπορ” θα εξελιχθούν τις επόμενες ημέρες, σε μεγάλο συλλαλητήριο, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Αθήνα). Αυτό είναι πιθανό να γίνει την προσεχή Κυριακή, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να αποκλείεται και ένα αντίστοιχο μήνυμα συμπαράστασης, από την πλευρά του Δικεφάλου του Βορρά, για να δοθεί ένας ευρύτερος χαρακτήρας, καθώς και ο ΠΑΟΚ “ταιριάζει” σε πολλά που σχετίζονται με το πλαίσιο της διαμαρτυρίας. Και όπως ανέφεραν στο troika24 πηγές από το περιβάλλον Μελισσανίδη, θα δώσουν και μια απάντηση, στις φήμες που θέλουν τις σχέσεις του “Τίγρη” με τον Ιβάν Σαββίδη, τελευταία να έχουν διαρραγεί.

Σκοπός των Ενωσιτών, όπως οι ίδιες πηγές τόνισαν στο troika24, είναι να διαμαρτυρηθούν δυναμικά πλην όμως ειρηνικά για τη στάση του Δήμου σε σχέση με την ανέγερση του “γηπέδου”. Μάλιστα σκοπεύουν τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης, για την κατασκευή του γηπέδου και πως ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να προκαλεί προβλήματα στην υλοποίηση του σχεδίου, από τη στιγμή που όλες οι νομικές υπηρεσίες έχουν αποφανθεί υπέρ του πρότζεκτ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου